FOLLOW US: facebook twitter

Μείωση του πλαφόν για τη συνδεδεμένη ενίσχυση ζητά η Ομάδα Παραγωγών Αμαλιάδας για τους σταφιδοπαραγωγούς

Ημερομηνία: 27-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αγροτικά, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”33478″ img_size=”full”][vc_column_text]Τη μείωση του πλαφόν της παραγόμενης Κορινθιακής σταφίδας ανά στρέμμα για να πληρωθούν την συνδεδεμένη ενίσχυση οι αγρότες, ζητά με επιστολή του προς το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας Χρήστος Βαλιανάτος.

«Οι αγρότες πέρυσι το καλοκαίρι υπέστησαν ζημιές τόσο από τον καύσωνα όσο και από τις βροχές. Έτσι η παραγωγή τους επλήγη και υπήρξε μειωμένη. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην φτάνουν το πλαφόν των 150 κιλών ανά στρέμμα στην παραγωγή και να κινδυνεύουν να χάσουν την συνδεδεμένη ενίσχυση» είπε σε δηλώσεις του ο κ. Βαλιανάτος. «Προτείνω 1-10 Μάη να ελέγξουν οι παραγωγοί τους λογαριασμούς τους και να μας ενημερώσουν. Να προλάβουμε να κινητοποιηθούμε  άμεσα προτού εξανεμιστεί το ποσό» σχολίασε. Από την άλλη ο πρόεδρος της Ομάδας Παραγωγών Αμαλιάδας επισήμανε πως το θέμα των ΠΣΕΑ σε ότι αφορά τις ζημιές που υπέστη η καλλιέργεια της σταφίδας το Σεπτέμβρη του 2016 στα αλώνια, δεν έχει ξεχαστεί από τον ίδιο και τους παραγωγούς. «Επιμένω πως δεν έχει κάνει τίποτα ακόμα ο ΕΛΓΑ παρά τις δεσμεύσεις του κ. Κουρεμπέ, και οι σταφιδοπαραγωγοί περιμένουν δύο χρόνια τώρα για να αποζημιωθούν» είπε και σημείωσε πως θα πρέπει να υπάρξει τροποποίηση του κανονισμού για να επισπευσθούν οι διαδικασίες.

Η επιστολή

Η επιστολή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλη Αποστόλου, κοινοποιείται προς τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ και τους βουλευτές του νομού.

«Σας γνωρίζουμε ότι πολλοί Σταφιδοπαραγωγοί του Νομού μας δε συμπληρώνουν τα 150 κιλά το στρέμμα για να πάρουν τη συνδεδεμένη ενίσχυση κορινθιακής σταφίδας.

Περιμένουμε μείωση στα 50 κιλά το στρέμμα, διότι και ένα ευρώ να χαθεί από τον νομό μας, θα είναι ζημιά για την τοπική οικονομία» αναφέρει χαρακτηριστικά σε αυτή ο κ. Βαλιανάτος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot