FOLLOW US: facebook twitter

Μαντρότοιχος – προστασίας για τον Αγ. Αθανάσιο

Ημερομηνία: 14-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32949″ img_size=”full”][vc_column_text]Υπέγραψε και ο Δήμαρχος Πύργου χθες την προγραμματική σύμβαση

Την προγραμματική σύμβαση για την κατασκευή μαντρότοιχου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου, υπέγραψε με τη σειρά του χθες και μετά τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής. Για την έναρξη του έργου, απομένει πλέον, μόνο η υπογραφή του Υπουργείου Πολιτισμού.

Ο κ. Λιατσής, παρουσία του εκκλησιαστικού συμβούλου του Ναού κ. Γεώργιου Μπράμου αλλά και του Μηχανικού του δήμου κ. Γεώργιου Ράλλη, επισήμανε ότι πρόκειται για ένα σημαντικό έργο προϋπολογισμού 100.000 ευρώ που θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες του Ναού που είναι ο μεγαλύτερος στην πόλη, και είναι το μοναδικό πιστοποιημένο έργο του Τσίλερ. «Με την ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης, πρόθεσή μας είναι να έχει ο Ναός επισκεψιμότητα  από τουρίστες αφού είναι πολύ κοντά και στο Μουσείο της πόλης και σε συνεργασία με το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους Ιερείς του Ναού, μελετάμε την δημιουργία ενός χώρου υποδοχής των τουριστών» είπε και αναφερόμενος στον κ. Μπράμο, σημείωσε ότι είναι παλιός και σπουδαίος εκπαιδευτικός της περιοχής, ο οποίος ανιδιοτελώς προσφέρει τις υπηρεσίες του στην Εκκλησία. «Έχει μία διακονία πολύ σοβαρή και αναγνωρίσιμη από την κοινωνία του Πύργου, στην Ενορία του Αγίου Αθανασίου, τώρα είναι και Ενορία του Αγίου Νικολάου, μέχρι να λειτουργήσει».

Με τη σειρά του, ο κ. Μπράμος, ευχαρίστησε τον δήμαρχο και ανέφερε ότι απλώς έκανε την υποχρέωσή του ως Εκκλησιαστικός Σύμβουλος. «Προτείνουμε στο Δήμο ν’ αξιοποιηθεί η οδός Βιλαέτη και  σκάλα που οδηγεί στη Ναό, ώστε να συνδυασθεί το Μουσείο με τον Αγ. Αθανάσιο και να μετατραπεί σε ένα πολιτιστικό κομμάτι, αξιοποιήσιμο για τον τουρισμό στο κέντρο της πόλης», δήλωσε.

Ο Μηχανικός του Δήμου κ. Γεώργιος Ράλλης δήλωσε ότι πρόκειται για ένα τεχνικό έργο που έχει σκοπό την προστασία του Ναού, ο οποίος είναι «κόσμημα» για την πόλη μας και σε συνδυασμό με άλλες εργασίες στο ιστορικό κέντρο του Πύργου, θα μπορέσει ν’ αξιοποιηθεί τουριστικά τόσο ο Ναός όσο και ο περιβάλλων χώρος.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot