FOLLOW US: facebook twitter

Μαθητές της Στ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Πύργου στη Βιβλιοθήκη: «Ταξίδεψαν» στην ιστορία της Ηλείας

Ημερομηνία: 05-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”51398″ img_size=”full”][vc_column_text]Στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την ιστορία της Ηλείας, συμμετείχαν 21 μαθητές της Στ’ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου, που επισκέφθηκαν για αυτό το σκοπό τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη συνοδευόμενοι από την δασκάλα τους Αθανασία Παπαδάκη.

Με εξαιρετική προετοιμασία στην τάξη, και πολλή αγάπη για τον τόπο μας, οι μαθητές γνώρισαν γνωστούς και άγνωστους πρωταγωνιστές της Ιστορίας και του Πολιτισμού μας.

Ταξίδεψαν νοερά μαζί με τον Αλφειό και την Αρέθουσα στα πέρατα της Γης, γέλασαν με τις πονηριές του Μύρτιλου, θαύμασαν τον ηρωισμό του Καζάζη και τη λιονταρίσια καρδιά του Μητροπολίτη Αντωνίου, συγκινήθηκαν με το μαρτύριο του Ωλένης Φιλάρετου, αισθάνθηκαν περήφανα για τους συντοπίτες μας Μίλτων Ιατρίδη και Σάκη Καράγιωργα και με περισσή ικανοποίηση άκουσαν τι ανέφερε ο θρυλικός Γέρος του Μωριά για την περιοχή μας.

Τέλος, με ευχάριστη έκπληξη παρέλαβαν το αναμνηστικό σελιδοδείκτη και έπαιξαν με το οριζοντιόλεξο, το “βουβό χάρτη”, τα ετερώνυμα κλάσματα του … Αυγεία και το παζλ. Ομόφωνα κατέληξαν ότι είμαστε πολύ περήφανοι που ζούμε στην Ηλεία![/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1517816719563-b82ad27f-eaa2-0″ include=”51399,51400,51401″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot