FOLLOW US: facebook twitter

Μαγική χριστουγεννιάτικη γιορτή από το ΚΔΑΠ Ζαχάρως!

Ημερομηνία: 28-12-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Νέα, Πολιτισμός

Μια υπέροχη Χριστουγεννιάτικη γιορτή, πραγματοποίησε το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ζαχάρως, στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Δημοτικού Σχολείου με μεγάλη επιτυχία.

Ξωτικά, καλικάντζαροι, γλυκίσματα, μπαλαρίνες, τυμπανιστές, στολίδια, στρουμφάκια και τρομεροί μάγοι παρέσυραν τους θεατές στη μαγεία των Χριστουγέννων και τους μετέδώσαν το μήνυμα της αναγέννησης, της αγάπης και της ελπίδας. Οι μικροί φίλοι παρουσίασαν τέσσερα θεατρικά ενώ στη συνέχεια έγιναν οι κληρώσεις και δόθηκαν δώρα στους μαθητές του Κέντρου καθώς και στους παρευρισκόμενους θεατές. Για το τέλος της Γιορτής οι μητέρες των παιδιών είχαν ετοιμάσει πλούσιο μπουφέ με φαγητά και γλυκά για τους μικρούς και μεγάλους που βρέθηκαν στο χώρο.

Το Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών του Δήμου Ζαχάρως για 2η συνεχόμενη χρονιά ενίσχυσε το σπουδαίο έργο του φιλανθρωπικού οργανισμού Κάνε-Μια-Ευχή Ελλάδος συμμετέχοντας στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα ‘’Αστέρι-Της-Ευχής’’. Τo Make-A-Wish (Κάνε-Mια-Ευχή Ελλάδος™) είναι ένας φιλανθρωπικός, μη κερδοσκοπικός οργανισμός, που εκπληρώνει τις πιο βαθιές επιθυμίες παιδιών ηλικίας από 3 έως 18 ετών που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες, απειλητικές για τη ζωή τους. To Kάνε-Mια-Eυχή ασχολείται αποκλειστικά με τον ψυχικό κόσμο του άρρωστου παιδιού και όχι με την ίδια την ασθένεια.

Μέσα από τη διαδικασία της ευχής, δημιουργούνται αλησμόνητες εμπειρίες για τα παιδιά αυτά και τις οικογένειές τους, με ένα σκοπό: να γεμίσουν δύναμη, να πιστέψουν στη ζωή και να την ξανακερδίσουν. Όταν ένα παιδί δει την επιθυμία του να εκπληρώνεται, ξεχνά πως είναι άρρωστο, καταλαβαίνει ότι τίποτα δεν είναι αδύνατο να συμβεί και αντλεί δύναμη κι ελπίδα για να συνεχίσει να παλεύει για τη ζωή του. Το ΚΔΑΠ Ζαχάρως στα πλαίσια της προσφοράς, της αγάπης και της αλληλεγγύης μοίρασε στην πόλη της Ζαχάρως συνολικά 200 Αστέρια Ευχής και συγκέντωσε το ποσό των 400 ευρώ, τα οποία και θα δοθούν στον Οργανισμό για την εκπλήρωση μιας ακόμη Ευχής.

Ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ, κ. Γιάννης Μπιτζούνης, οι εκπαιδευτικοί κκ Παντή Αγγελική και Πανοπούλου Βερόνικα, καθώς και η κα Διονυσία Καλατζή από το προσωπικό ευχαρίστησαν το Δήμο Ζαχάρως για τη συνεχή στήριξη στη δομή καθώς και τις μητέρες των παιδιών που πάντα βοηθούν για την καλύτερη λειτουργία του. Τη Χριστουγεννιάτικη αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιδήμαρχος κα Αθηνά Γαλάνη, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Κόσσυφας, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κ. Νίκος Χαραλαμπόπουλος και η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Ζαχάρως κα Ελένη Μαυροειδή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος