FOLLOW US: facebook twitter

Μαγική Λευκή Νύχτα:  Η Αμαλιάδα ζωντάνεψε με εκατοντάδες επισκέπτες

Ημερομηνία: 12-08-2024 | Συντάκτης:

Φωτογραφίες -Ρεπορτάζ

Μαρία Πετρουτσά

Το Σάββατο 10 Αυγούστου οι δρόμοι της Αμαλιάδας πλημμύρισαν από κόσμο για να γιορτάσουν για 6η συνεχόμενη χρονιά την Λευκή Νύχτα.

 Η ατμόσφαιρα ήταν εορταστική και ζωντανή, τα καταστήματα στολισμένα με μπαλόνια και κεράσματα  υποδέχθηκαν τους καταναλωτές που εκμεταλλεύτηκαν τις καλοκαιρινές εκπτώσεις για να κάνουν τα ψώνια τους. Οι επιχειρηματίες της πόλης εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ανταπόκριση του κόσμου, ενώ η εξυπηρέτηση ήταν γεμάτη χαμόγελα.

Σε κάθε γωνιά της πόλης επικρατούσε ένα εύθυμο κλίμα, με εκδηλώσεις που κράτησαν αμείωτο το ενδιαφέρον των επισκεπτών. Στην πλατεία Μπελογιάννη, η σχολή Danceteria οργάνωσε ένα άκρως καλοκαιρινό λάτιν πάρτι με χορό και ποτά, ενώ ένα μίνι van στην οδό Ρήγα Φεραίου πρόσφερε δροσιστικά κοκτέιλ. Οι δρόμοι Καλαβρύτων, Ερμού και Αρχαίας Ήλιδος ήταν γεμάτοι από κόσμο καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς.

Ο Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος περιηγήθηκε στους δρόμους της Αμαλιάδας, συνομιλώντας με επιχειρηματίες και επισκέπτες και δέχτηκε θετικές κριτικές για την επιτυχημένη οργάνωση της Λευκής Νύχτας.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αμαλιάδας Φώτης Νικολόπουλος καλωσόρισε τον κόσμο, ευχαριστώντας τόσο τους συμμετέχοντες όσο και τον Δήμο Ήλιδας, τον Δήμαρχο και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για τη στήριξή τους. Ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Βασιλόπουλος, ενθουσιασμένος από την προσέλευση, προέτρεψε την Δημοτική Αρχή και τον Εμπορικό σύλλογο να προετοιμάσουν ήδη την μακέτα για την επόμενη Λευκή Νύχτα. Πρότεινε επίσης τη διεύρυνση του θεσμού με περισσότερες Λευκές Νύχτες, ακόμα και κατά τους χειμερινούς μήνες, σε μικρότερες συνοικίες της πόλης.

Η βραδιά κορυφώθηκε με την εμφάνιση της Πέννυς Μπαλτατζή και της μπάντας της, όπου με πολύ κέφι, δυναμισμό και παιχνιδιάρικη διάθεση διασκέδασε το κοινό με  επιτυχίες της καθώς και διασκευές αγαπημένων τραγουδιών.

Ο κόσμος, και ιδιαίτερα οι μικρότεροι σε ηλικία θαυμαστές, συμμετείχαν με ενθουσιασμό, χορεύοντας ασταμάτητα μπροστά στη σκηνή. Στο τέλος της βραδιάς, πολλοί έσπευσαν να φωτογραφηθούν μαζί της, ενώ η υπεύθυνη των εκδόσεων «Χάρτινοι Ήρωες», Ηρώ Ρήγα, της έκανε δώρο δυο βιβλία του εκδοτικού της οίκου.

Η Λευκή Νύχτα στην Αμαλιάδα ήταν μια βραδιά που άλλαξε για λίγο το κλίμα στην πόλη, φέρνοντας χαμόγελα και αισιοδοξία. Ευχή όλων είναι ο θεσμός να εμπλουτιστεί, να ενισχύσει περαιτέρω την τοπική οικονομία και να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot