FOLLOW US: facebook twitter

Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου

Ημερομηνία: 22-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”30148″ img_size=”full”][vc_column_text]Το Λύκειον των Ελληνίδων Πύργου, συμπλήρωσε φέτος 40 χρόνια συνεχούς προσφοράς στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας (1977-2017), από την επανίδρυσή του. Ο στόχος του παραμένει σταθερός όλα αυτά τα χρόνια: Να διατηρήσει την ελληνική παράδοση και τον εθνικό πολιτισμό και να τα μεταλαμπαδεύσει στις νέες γενιές. Ελληνικοί χοροί, δημοτικά τραγούδια, αυθεντικές φορεσιές, κάθε κομμάτι του λαϊκού πολιτισμού, είναι στις προτεραιότητές του.

Σε λίγες μέρες, 21-24 Σεπτεμβρίου 2017 θα συμμετάσχει στο συνέδριο των Λυκείων των Ελληνίδων στην Ξάνθη, όπου όλα τα λύκεια της Ελλάδας και του Εξωτερικού, θα συναντηθούν, με θέμα: «Ο λαϊκός πολιτισμός γεφύρι που μας ενώνει». Η παράδοση και η πολιτιστική κληρονομιά θα ανταμώσουν άλλη μια φορά για να προβάλλουν την αξία και την αναγκαιότητα της διατήρησης του λαϊκού πολιτισμού.

Το Λύκειο των Ελληνίδων Πύργου έχει δημιουργήσει τα εξής τμήματα:  Εθνικών χορών, Ιματιοθήκης, Λαογραφικό, Φιλολογικό, Μητέρας και παιδιού, Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Χορωδίας, Δημοσίων σχέσεων, Τύπου και διαφήμισης, Εορτών και εκδηλώσεων, Εκδρομών, Κοπτικής ραπτικής και πλεκτικής.

Τη φετινή χρονιά τα μαθήματα χορού θα γίνονται σε καινούριο χώρο (Μ. Αλεξάνδρου & Ομήρου) και οι εγγραφές ήδη άρχισαν.

Εμπιστευτείτε τα παιδιά σας στο Λύκειο των Ελληνίδων για να έρθουν κοντά σε ό,τι πιο γνήσιο και αληθινό έχει η παράδοσή μας. Θα χορέψουν χορούς κυκλωτικούς και αντικριστούς με ακούσματα απ΄ όλες τις περιοχές της ελληνικής πατρίδας και θα νιώσουν το γέμισμα της ψυχής από το χορό και το τραγούδι.

 

Καλή χρονιά σε όλους!![/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot