«Διετέλεσα ένα χρόνο υπουργός Υγείας, και όπως προκύπτει από το ΦΕΚ δεν ανήκε σε μένα η αρμοδιότητα της γενικής διεύθυνσης υγείας και συνεπώς ο σχεδιασμός φαρμακευτικής πολιτικής», ανέφερε και κατέθεσε το σχετικό Φύλλο της Κυβέρνησης.

«Στη θητεία μου, ουδεμία απόφαση υπέγραψα σχετικά με την τιμολόγηση φαρμάκων, την έκδοση δελτίου τιμών ή την τιμολόγηση νέων φαρμάκων. Ουδεμία προσωπική σχέση είχα με φαρμακευτική εταιρεία, με οποιοδήποτε στέλεχος από την αγορά του φαρμάκου», πρόσθεσε δηλώνοντας ότι οι υπογραφές τις οποίες έβαζε ήταν σε συνεργασία με την ιεραρχία του υπουργείου και τους διευθυντές, «ζητώντας επιχειρήματα προκειμένου να θέσω την υπογραφή μου».

«Αιφνιδιάζομαι κι εκπλήσσομαι με την αναφορά του ονόματός του στη συγκεκριμένη δικογραφία», είπε και έκανε λόγο για «ευτελή ψευδομαρτυρία».

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του επανέλαβε τη δήλωση που είχε κάνει όταν έγινε γνωστό ότι το όνομά του εμπλέκεται στο σκάνδαλο της Novartis: «Έθεσα και θέτω στη διάθεση της Δικαιοσύνης την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, το άνοιγμα των τραπεζικών μου λογαριασμών, την ηλεκτρονική μου αλληλογραφία, το άνοιγμα του σπιτιού μου. Όλα στο φως. Δεν φοβάμαι τίποτα, διότι δεν έχω κάνει τίποτα».

Πηγή: ΕΡΤ