FOLLOW US: facebook twitter

Λαμπερή ορκωμοσία για τους απόφοιτους του ΠΛΗ & ΜΜΕ

Ημερομηνία: 16-06-2017 | Συντάκτης:

Στο συνεδριακό της ΔΟΑ στην Ολυμπία η τελετή για 126 απόφοιτους

Ήταν μια ορκωμοσία διαφορετική από τις άλλες. Η 7η τελετή καθομολόγησης 126 σπουδαστών του πάλαι ποτέ «ένδοξου» τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ του ΤΕΙ Πύργου, πραγματοποιήθηκε ίσως στον πιο κατάλληλο χώρο. Στο αμφιθέατρο του συνεδριακού κέντρου «Δημήτριος Βικέλας» στις εγκαταστάσεις της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, το οποίο όσο και αν σας φανεί παράξενο, αποδείχθηκε μικρό.

Ο τεράστιος αυτός χώρος, γέμισε από τους σπουδαστές, της οικογένειές τους – πολλοί μάλιστα ήταν ήδη γονείς – μιας και τα χρόνια που πέρασαν από την περίοδο των σπουδών τους στον Πύργο, δεν ήταν λίγα. Τα χαμόγελα, οι φωνές, οι επευφημίες στο χώρο, αυθόρμητα, για την απόκτηση του πτυχίου, για τους συμφοιτητές που βρέθηκαν ξανά, για τους καθηγητές που δέθηκαν μαζί τους σε μια δύσκολη καμπή του ΤΕΙ, όταν «χτυπήθηκε» από το Σχέδιο Αθηνά. Παρότι οι απόφοιτοι πλέον έχουν αφήσει πίσω τα σπουδαστικά τους χρόνια, ελπίζουν πως το τμήμα που τόση δυναμική είχε, να καταφέρει να βρει πάλι το δρόμο του και να επιστρέψει στην πρότερη εποχή της δόξης του…

Η τελετή ξεκίνησε με το μακροσκελή χαιρετισμό – μάλλον εξομολόγηση του επίκουρου καθηγητή και προέδρου του τμήματος Δρ. Αθανάσιου Κούτρα. «Οι ορκωμοσίες που έχει κάνει το τμήμα είναι σε διαφορετικά μέρη καθώς θέλουμε να δείξουμε χώρους και περιοχές της Ηλείας που έχουν σπουδάσει τα παιδιά, προκειμένου και οι γονείς να δουν τη περιοχή. Το σχέδιο Αθηνά έβαλε φραγμό στα σχέδια που είχαμε κάνει μέχρι τότε.

Είχαμε ξεκινήσει μία συνεργασία με το υπουργείο Πολιτισμού τότε προκειμένου οι απόφοιτοι να μπορούν να κάνουν τη πρακτική τους στο μουσείο της Ολυμπίας ενώ συνεργάτες καθηγητές με απόφοιτους να αναλάβουν την υποστήριξη της έκθεσης, κάτι που δεν υπογράφτηκε ποτέ. Το 2013 είχαμε το αποτέλεσμα που όλοι ξέρουμε και στόχος ήταν να γίνει μία ορκωμοσία μέσα στην Ολυμπία» είπε μεταξύ άλλων, αφού πρώτα ζήτησε συγνώμη για την τελετή που ξεκίνησε με μια ώρα καθυστέρηση και ευχαρίστησε τη ΔΟΑ για την παραχώρηση του χώρου.

Ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας Δρ. Γεώργιος Σαλάχας σε δηλώσεις του χαρακτήρισε σημαντική τη χθεσινή ημέρα για τους απόφοιτους και έδωσε συγχαρητήρια σε όλους για την πορεία των σπουδαστών στο τμήμα. «..Ελπίζουμε στην ανάπτυξη των τμημάτων σε ακαδημαϊκό – πανεπιστημιακό επίπεδο και στην διεύρυνση τους με προσωπικό κυρίως στα αντικείμενα που μπορούν να διασυνδεθούν με τις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής και γενικά της τοπικής κοινωνίας.

Η Σύγκλητος έχει ψηφίσει και υιοθετήσεις τις προτάσεις του Τμήματος  Πληροφορικής και ΜΜΕ που έχουν να κάνουν με την ανάπτυξη ενός ακαδημαϊκού αντικειμένου πιο σύγχρονου, που θα μπορεί να ανταποκρίνεται στις αναπτυξιακές ανάγκες της περιοχής και σε σχέση με την Αρχ. Ολυμπία, επομένως και σε μία αναβάθμιση στο άμεσο μέλλον.  Πιστεύουμε ότι αυτό το τμήμα είναι πολύ σημαντικό και έχει μέλλον και μπορεί να στηριχτεί και να αναπτυχθεί και στόχος είναι του χρόνου να είναι στο μηχανογραφικό» σχολίασε.

Ο κοσμήτορας της σχολής Διοίκησης και Οικονομίας Δρ. Αλκιβιάδης Παναγόπουλος, στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων είπε απευθυνόμενος στους απόφοιτους πως «… οι μνήμες και τα βιώματα των φοιτητικών σας χρόνων να σας συνοδεύουν σε όλη σας τη ζωή και να είστε σίγουροι ότι σε κάθε καλή ή κακή στιγμή, τα βιώματα σας αυτά θα σας βοηθούν να πάτε παραπέρα. Εύχομαι ολόψυχα να βρείτε αυτό που ονειρευτήκατε».

Παρών και ο πρόεδρος του ΠΣΑΤ

Την τελετή καθομολόγησης παρακολούθησε και ο καθηγητής του τμήματος Πληροφορικής και ΜΜΕ και πρόεδρος του ΠΣΑΤ, Σωτήρης Τριανταφύλλου. Σε δηλώσεις του ανέφερε πως «… είναι μία πολύ όμορφη στιγμή για όλους. Η ορκωμοσία γίνεται σε έναν ιδιαίτερα συμβολικό και για την εκπαίδευση χώρο, εκείνο της Ολυμπιακής Ακαδημίας. Για μένα είναι μία ιδιαίτερα σημαντική στιγμή καθώς σαν διδάσκων στο τμήμα είναι η πρώτη μου ορκωμοσία αυτή.

Υπάρχουν οι προϋποθέσεις και για την παραμονή του τμήματος αλλά και για την αναβάθμιση του. Ο ΠΣΑΤ είναι εδώ κάθε χρόνο και διοργανώνουμε θερινά σχολεία. Πιστεύω ότι οι αποφάσεις για την διατήρηση του τμήματος είναι πολιτικές και η τοπική κοινωνία θα πρέπει να δείξει ότι πραγματικά θέλει το τμήμα. Το τμήμα Πληροφορικής και ΜΜΕ είναι ένα τμήμα που παρέχει γνώση και δεξιότητες στους σπουδαστές που ουσιαστικά δεν παρέχει κανένα εκπαιδευτικό ίδρυμα» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Την ορκωμοσία παρακολούθησαν μεταξύ άλλων ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, ο δήμαρχος Αρχ. Ολυμπίας Θύμιος Κοτζάς και ο πρόεδρος του ΕΒΕ Ηλείας Κώστας Νικολούτσος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος