FOLLOW US: facebook twitter

Λήγει σήμερα η προθεσμία υποβολής των μηχανογραφικών

Ημερομηνία: 16-07-2018 | Συντάκτης:

Βάσεις 2018: Αποκαλυπτικά τα στατιστικά κλιμάκωσης των μορίων από τις πανελλήνιες

Βάσεις 2018: Στη δημοσιότητα δόθηκαν τα συγκριτικά στοιχεία από τα ειδικά μαθήματα προκειμένου οι υποψήφιοι να δηλώσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία ενώ δημοσιεύτηκε και η κλιμάκωση των μορίων ανά ομάδα προσανατολισμού

Επιβεβαιώνεται η πρόβλεψη για πτώση στις Ιατρικές και Πολυτεχνικές Σχολές της χώρας, ενώ οι Νομικές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα έχουν τελικά οριακή άνοδο λίγων δεκάδων μορίων.

Αυτά προκύπτουν από τα τελευταία στατιστικά στοιχεία για τα γραπτά των νέων που έδωσαν φέτος πανελλαδικές εξετάσεις σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ τα οποία έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας. Πρόκειται για τα στοιχεία σχετικά με την κλιμάκωση των βαθμολογιών των υποψηφίων ανά ομάδα προσανατολισμού που δίνουν πλέον πιο ακριβή εικόνα της κίνησης των βάσεων 2018 σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Παράλληλα, δόθηκαν και τα βαθμολογικά στοιχεία που αφορούν τις εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα (που αποτελούν εισιτήριο για την εισαγωγή σε Πολυτεχνικές Σχολές)

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα http://results.it.minedu.gov.gr πληκτρολογώντας τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο τους με κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.

Yπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι θα μπορούν να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://exams.it.minedu.gov.gr (επιλέγοντας ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ) .Η προθεσμία λήγει σήμερα  και μετά την παρέλευσή της κανένας υποψήφιος δεν θα μπορεί να οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό του δελτίο.Προτείνεται οι υποψήφιοι να εκτυπώσουν ή/και να αποθηκεύσουν στον υπολογιστή τους το οριστικοποιημένο μηχανογραφικό (που θα έχει αποκτήσει αυτόματα και αριθμό πρωτοκόλλου), ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορούν να δουν τις τελικές προτιμήσεις τους.

Επίσηςδόθηκαν στη δημοσιότητα τα στατιστικά στοιχεία κλιμάκωσης μορίων των υποψηφίων Γενικών Λυκείων ανά ομάδα προσανατολισμού καθώς και των Επαγγελματικών Λυκείων ανά Τομέα/Ειδικότητα δίνοντας μια εικόνα για το που θα κυμανθούν οι βάσεις 2018.

Οι τελευταίες εκτιμήσεις

Είναι προφανές ότι τα δύο πρώην ΤΕΙ Αθήνας και Πειραιά που έγιναν πανεπιστήμιο το Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής θα δουν κατακόρυφη άνοδο στις βάσεις των τμημάτων τους εάν αυτές μπορούν να συγκριθούν με την περυσινή εξεταστική διαδικασία. Σε μερικά τμήματά τους μάλιστα η άνοδος μπορεί να είναι μεγαλύτερη των 1.000 μορίων.

Αυξημένο ενδιαφέρον μπορεί να διαπιστωθεί φέτος γενικώς για τις σχολές ΤΕΙ των υπόλοιπων αστικών κέντρων της χώρας η Αττική πλέον δεν έχει κανέναν εκπρόσωπο της Τεχνολογικής Εκπαίδευσης με το δεδομένο ότι τα τμήματά τους μπορεί την επόμενη χρονιά να βρεθούν κατευθείαν στον πανεπιστημιακό τομέα.

Τα παιδαγωγικά τμήματα σε όλο το φάσμα της Ανώτατης Εκπαίδευσης θα έχουν άνοδο που θα φτάσει τα 2.000 μόρια και στα τμήματα που δέχθηκαν τις περασμένες δύο χρονιές υποψηφίους με βαθμολογίες γύρω στα 10.000 μόρια η άνοδος μπορεί να ξεπεράσει τα 2.500 μόρια.

Στο 1ο Επιστημονικό Πεδίο των Ανθρωπιστικών Σπουδών νομικές ψυχολογίες θα καταγραφεί σταθερότητα και ίσως μικρή άνοδος καθώς οι επιδόσεις των υποψηφίων ήταν φέτος καλύτερες από πέρυσι αλλά αυξήθηκαν και οι εισακτέοι στις σχολές του πεδίου. Στις πρώτες σχολές του ίσως καταγραφεί οριακή άνοδος αλλά όσο κατεβαίνουμε κάτω από τα 16.000 μόρια η κίνηση των βάσεων θα είναι πτωτική.

Στο 2ο Επιστημονικό Πεδίο των Θετικών Επιστημών πολυτεχνεία φυσικομαθηματικές περιμένουμε πτώση βάσεων ειδικά στα ρετιρέ του πεδίου αλλά και στις μεσαίες και χαμηλές σχολές του.

Στο 3ο Επιστημονικό Πεδίο των Επιστημών Υγείας στις ιατρικές περιμένουμε σημαντική πτώση βάσεων ενώ ίσως φέτος δούμε την Ιατρική Αθηνών να μη φτάνει τα 19.000 η πτώση στις ιατρικές σχολές της χώρας εκτιμάται ότι θα είναι από 100 έως 300 μόρια στην τελευταία Ιατρική της Αλεξανδρούπολης. Σχολές που κυμαίνονται στην κατηγορία των 17.000 18.000 μορίων μπορεί να καταγράψουν μεγαλύτερη πτώση.

Στο 4ο Επιστημονικό Πεδίο των Οικονομικών Επιστημών και της Πληροφορικής αναμένεται σταθερότητα βάσεων και ίσως μικρές αυξομειώσεις.

Στις στρατιωτικές σχολές του 2ου Επιστημονικού Πεδίου αναμένεται πτώση ενώ στις Σχολές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής μικρή άνοδος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος