FOLLOW US: facebook twitter

Κόροιβoς: Τα σενάρια παραμονής στην Basket League

Ημερομηνία: 04-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Αθλητικά, Νέα

Ευνοϊκές οι συνθήκες για τον Κόροιβο, εφόσον έχει εντός έδρας το τελευταίο παιχνίδι

Δύο αγωνιστικές απέμειναν για την ολοκλήρωση της Basket League και τα πάντα  στην υπόθεση «παραμονή» θα κριθούν πλέον στο φινάλε, τη Μ. Πέμπτη, 13 Απριλίου, ανάμεσα σε Κόροιβο, Κύμη και Απόλλωνα Πατρών. Το προσεχές Σάββατο, ο Κόροιβος παίζει στη Θεσσαλονίκη με τον ΠΑΟΚ  και η Κύμη εντός έδρας με τον Απόλλωνα. Την τελευταία αγωνιστική, ο αμαλιαδίτικος σύλλογος υποδέχεται τον Προμηθέα, η Κύμη παίζει στο Σ.Ε.Φ. με τον Ολυμπιακό και ο Απόλλωνας στην Πάτρα με το Λαύριο.

Τα δύο σενάρια

Αρχικά, το προσεχές Σάββατο, αν η Κύμη κερδίσει τον Απόλλωνα και ο Κόροιβος ηττηθεί από τον ΠΑΟΚ, οι κυανόλευκοι της Αμαλιάδας παραμένουν στην Α1 με νίκη επί του Προμηθέα την τελευταία αγωνιστική, ανεξαρτήτως των υπόλοιπων αποτελεσμάτων. Σε αυτή την περίπτωση θα υποβιβαστεί ο Απόλλωνας, αφού ο Κόροιβος και η Κύμη (θα ηττηθεί από τον Ολυμπιακό) θα έχουν 34 βαθμούς και ο Απόλλωνας ακόμα κι αν κερδίσει το Λαύριο, θα έχει 33.

Στην περίπτωση, που ο Απόλλωνας κερδίσει στη Χαλκίδα την Κύμη και ο Κόροιβος ηττηθεί στη Θεσσαλονίκη, τότε η ηλειακή ομάδα, ακόμα κι αν ηττηθεί από τον Προμηθέα την τελευταία αγωνιστική, θα παραμείνει στην Α1, εφόσον ο Ολυμπιακός κερδίσει, όπως αναμένεται άλλωστε, την Κύμη στο Σ.Ε.Φ.. Σε αυτό το ενδεχόμενο, θα υποβιβαστεί η Κύμη,  αφού θα μειονεκτεί σε πιθανή ισοβαθμία και με τον Κόροιβο (οι κυανόλευκοι έχουν καλύψει στην Αμαλιάδα τη διαφορά των 23 πόντων που είχαν ηττηθεί στην Εύβοια) αλλά και με τον Απόλλωνα (οι Πατρινοί θα έχουν δύο νίκες επί της Κύμης). Περίπτωση τριπλής ισοβαθμίας, μπορεί να υπάρξει μόνο αν ο Απόλλωνας κερδίσει την Κύμη και ηττηθεί από το Λαύριο και ο Κόροιβος κάνει δύο ήττες, όπως και η Κύμη (αφού θα χάσει και από τον Ολυμπιακό) και στην τριπλή υποβιβάζονται οι Ευβοιώτες.

Κοντολογίς, ο Κόροιβος «εύχεται» νίκη του Απόλλωνα στη Χαλκίδα το προσεχές Σάββατο, αφού σε αυτή την περίπτωση κατά 99% θα υποβιβαστεί η Κύμη, διότι θεωρείται απίθανο να κερδίσει στο φινάλε του πρωταθλήματος τον Ολυμπιακό στον Πειραιά. Αν όμως η Κύμη επικρατήσει του Απόλλωνα, όλα θα κριθούν στο κλειστό της Ήλιδας τη Μ.Πέμπτη, όπου δεν θα υπάρχει άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη για την ηλειακή ομάδα.

H βαθμολογία

  1. Κόροιβος 31 (7-17)
  2. Κύμη 31 (7-17)

———————————————————

  1. Απόλλωνας 30 (6-18)

 

Το πρόγραμμα

Κόροιβος: ΠΑΟΚ (εκτός), Προμηθέας (εντός)

Κύμη: Απόλλων (εντός), Ολυμπιακός (εκτός)

Απόλλων: Κύμη (εκτός), Λαύριο (εντός)


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot