FOLLOW US: facebook twitter

Κυλλήνεια 2017: Φαντασμαγορική αναπαράσταση της Σμύρνης που καίγεται

Ημερομηνία: 06-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Φαντασμαγορική ήταν πράγματι η αναπαράσταση της Μικρασιατικής καταστροφής όταν έκαψαν τη Σμύρνη, από καϊκια με φώτα και βεγγαλικά που έπλεαν στο χώρο του λιμανιού της Κυλλήνης.  

 

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία την Δευτέρα το βράδυ τα ΚΥΛΛΗΝΕΙΑ 2017 στο λιμάνι της Κυλλήνης

Με ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι με παραδοσιακούς ελληνικούς χορούς από Πελοπόννησο, Αιγαίο, Θεσσαλία, και Μικρά Ασία που παρουσίασαν χορευτικά της περιοχής μας, ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας στο λιμάνι της Κυλλήνης τα ΚΥΛΛΗΝΕΙΑ 2017 , οι τριήμερες εκδηλώσεις που διοργάνωσε με επιτυχία το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Κυλλήνης σε συνεργασία με το Σύλλογο Αθηνά Εργάνη από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου. Και τις τρεις μέρες, η συμμετοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη ενώ επειδή κάθε εκδήλωση είχε το δικό της χρώμα και χαρακτήρα και βεβαίως άλλη θεματική.

Η πρώτη βραδιά όπως είναι γνωστό, ήταν αφιερωμένη στο ανασκαφικό έργο που γίνεται εδώ και μια δεκαετία στο αρχαίο και μεσαιωνικό λιμάνι της Γλαρέντζας και την χορωδία των Μυρτουντίων υπό την Διεύθυνση της Λένας Σουρμελή, να κλείνει μουσικά τη βραδιά με έργα ελλήνων και ξένων συνθετών.

Πολύ ξεχωριστή ωστόσο ήταν η εκδήλωση και όλο το θεατρικό δρώμενο που έγινε στο λιμάνι της Κυλλήνης την δεύτερη μέρα των Κυλλήνειων 2017, την Κυριακή το βράδυ εστιασμένο στην καταστροφή της Σμύρνης, με αφορμή τα 95 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή και τον ξεριζωμό από τις προαιώνιες πατρίδες του Ελληνισμού της Ιωνίας. Καϊκια με βεγγαλικά και φωτιές έπλεαν στη θάλασσα μέσα στο λιμάνι της Κυλλήνης, σε μια φαντασμαγορική αναπαράσταση της καταστροφής στη Σμύρνη το 1922 με τις φωτιές.

Παράλληλα, παρουσιάστηκε ο επίκαιρος θεατρικός μονόλογος της Μικρασιάτισσας Αγγελικής Παπάζογλου από την ηθοποιό Σταυρούλα Μπαρδουνιώτη με την υποστήριξη της Πειραματικής σκηνής Καλαμάτας, από το βιβλίο «Τα χαϊρια μας εδώ- Ονείρατα της άκαυτης και καμένης Σμύρνης» του Γιώργη Παπάζογλου.

Στο δεύτερο μέρος της εκδήλωσης ακολούθησε ένα μουσικό οδοιπορικό με ρεμπέτικο και σμυρνέικο τραγούδι από το μουσικό σχήμα «78 Στροφές».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot