FOLLOW US: facebook twitter

«Κολόμπ»: Νέο θεατρικό ταξίδι από την Ομάδα Τέχνης «Δούρειος Ίππος»

Ημερομηνία: 01-11-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 3, Νέα, Πολιτισμός

Οι πρόβες της Ομάδας Τέχνης «Δούρειος Ίππος» για το νέο της έργο «Κολόμπ» του Γάλλου θεατρικού συγγραφέα Ζαν Ανούιγ έχουν ήδη ξεκινήσει και θα ανέβει στον Πύργο την άνοιξη.

 

Νέο θεατρικό ταξίδι για την φετινή θεατρική σεζόν από την Ομάδα Τέχνης  με ένα έργο του Ζαν Ανούιγ

Μετά την επιτυχημένη περσινή θεατρική παράσταση «Δωδέκατη Νύχτα» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, η Ομάδα Τέχνης «Δούρειος Ίππος», βάζει πλώρη για την νέα θεατρική σεζόν, επιλέγοντας για φέτος το γαλλικό έργο «Κολομπ»  του Ζάν Ανούιγ. Ενα έργο για την ηθική του θεάτρου η της ίδιας της ζωής. Ενα ζευγάρι δοκιμάζει την σχέση του μέσα απο την ψευδαίσθηση της σκηνής. Ενα θέατρο μέσα στο θέατρο!

Στο τιμόνι της Ομάδας θα είναι και πάλι ο σκηνοθέτης Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος και οι συναντήσεις και πρόβες έχουν ήδη ξεκινήσει, καθώς έγινε η διανομή των ρόλων. Παλιά και νέα μέλη της Ομάδας,  δίνουν σχεδόν καθημερινά ραντεβού για τις πρόβες τους που προβλέπονται να είναι πολύμηνες, καθώς το έργο θα παιχτεί στον Πύργο την άνοιξη του 2018.

Όμως όπως πάντα, ο Παρασκευάς Παπαπετρόπουλος και όλα τα μέλη της θεατρικής ομάδας «Δούρειος Ίππος» βάζουν ψηλά τον πήχη με στόχο να παρουσιάσουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και να δημιουργήσουν μια καλοστημένη και αψεγάδιαστη παράσταση, έχοντας στις αποσκευές τους την πολύχρονη εμπειρία τους, την αγάπη και το μεράκι για το καλό θέατρο.

Τα έργα του Ζαν Ανούιγ χαρακτηρίζονται από την επικράτηση της μοναξιάς και την αδυναμία επικοινωνίας κι ακόμη διακατέχονται από το αίσθημα της χαμένης αθωότητας και τη μελαγχολία της τρίτης ηλικίας. Στα έργα του που τώρα σπανίως παίζονται, βλέπουμε συνήθως ένα πρόσωπο, μια κεντρική μορφή ή και ένα ζευγάτι που αντιπροσωπεύει την ακέραια απαίτηση του ιδανικού.

Οι άλλοι γύρω τους είναι κομπάρσοι, καρικατούρες που μορφάζουν, αποτυπώνοντας στη φυσιογνωμία τους ωμά, τον κοινό κανόνα, τις καταστάσεις τις προορισμένες να τραυματίσουν και να διαψεύσουν το ιδανικό. Ο έρωτας για τον Ανούιγ φανερώνεται καταδικασμένος σε αποτυχία, αφού η αγνότητα, η περιπόθητη αγνότητα, ούτε μέσα σ’ αυτόν μπορεί να πραγματοποιηθεί. Ο πόθος διαψεύδει τον έρωτα, γιατί ο πόθος είναι πρόσκαιρος, στοιχείο φθοράς, αποσυνθετικό.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος