Κοινωνικό Φροντιστήριο Πύργου: Μετρά ξανά επιτυχίες!
Την δική του απάντηση που αποτελεί και απάντηση στην κρίση, δίνει το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Πύργου με τις εξαιρετικές επιτυχίες που σημείωσε στις Πανελλαδικές εξετάσεις, αφού πολλοί από τους μαθητές του πέρασαν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Το πείσμα και η καλή δουλειά των εθελοντών καθηγητών του Κοινωνικού Φροντιστηρίου Πύργου μα και των μαθητών που το εμπιστεύτηκαν για την σωστή προετοιμασία τους στην εξετάσεις, απέδωσε τα μέγιστα και στέλνει το μήνυμα της αναγκαιότητας της στήριξης του θεσμού για να συνεχίσει ακάθεκτο και φέτος την κοινωνική του αποστολή. Την προσφορά του σε μαθητές αδύναμων οικονομικά οικογενειών, αφού στο Κοινωνικό Φροντιστήριο διδάσκονται από εθελοντές καθηγητές όλα τα μαθήματα των Πανελληνίων.
Οι επιτυχόντες (με αλφαβητική σειρά):
1. Ασημακόπουλος Νικόλαος – ΣΧΟΛΗ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΑΕΝ
2. Δημόπουλος Κωνσταντίνος – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ
3. Ζωγόγιαννης Στάθης – Φιλολογία
4. Κωνσταντόπουλος Παναγιώτης – ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
5. Λαχανάς Διονύσιος – ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ & ΤΗΛΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΕΣ
6. Λιτσής Αχιλλέας Φίλιππος ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΑΛΙΕΙΑΣ-
ΥΔΑΤΟΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΩΝ
7. Λούλο Αρκέλα – ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ
8. Μπαμπίλη Αικατερίνη – ΜΑΙΕΥΤΙΚΗ
9. Νανόπουλος Κωνσταντίνος – ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
10. Νάσι Βασιλική – ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ
11. Παναγούλιας Βασίλειος Ιωάννης – ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ &
ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ
12. Πέκο Νικολέττα – ΨΗΦΙΑΚΩΝ ΜΕΣΩΝ & ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
13. Πέττα Φωτεινή – ΧΡΗΜΑΤΟΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ & ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ
14. Ρήγα Άλκηστις – ΤΕΧΝΟΛΟΓΩΝ ΓΕΩΠΟΝΩΝ
15. Σακούλης Ορέστης – ΣΧΟΛΗ ΠΛΟΙΑΡΧΩΝ
16. Σάμπαλος Διονύσιος – ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ & ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ
ΕΝΔΥΣΗΣ
17. Σκούφης Ανδρέας – ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ
18. Ταμπάκου Τζεωρτζίνα – ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΜΟΝΑΔΩΝ ΥΓΕΙΑΣ
19. Τσαρές Δημήτριος – ΑΣΤΥΦΥΛΑΚΑΣ
20. Υμέρι Ενέα (Ραφαέλα) – ΕΣΩΤΕΡΙΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ, ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗΣ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ (ΑΘΗΝΑ) ΤΕΙ ΑΘΗΝΑΣ
Φωτεινή Πέττα, ΓΕΛ Πελοπίου, Χρηματοοικονομική & Τραπεζικής Διοικητικής Πειραιά
«Ήταν η πρώτη μου επιλογή και είμαι απόλυτα ικανοποιημένη από το αποτέλεσμα. Η αλήθεια είναι ότι δεν κουράστηκα πολύ καθώς ο στόχος που είχα θέσει δεν ήταν και τόσο ανέφικτος. Το κουραστικό όμως όλη την χρονιά ήταν οι πολλές μετακινήσεις και τα δρομολόγια από το χωριό μου στον Πύργο. Κατά τα άλλα, όλα πήγαν καλά και με λίγο διάβασμα παραπάνω και μείωση των εξόδων, τα κατάφερα. Σημαντική ήταν η συμβολή του Κοινωνικού Φροντιστηρίου που έχει στηρίξει πάρα πολλά παιδιά και ένα από αυτά ήμουν και εγώ. Έτσι, τους οφείλω ένα μεγάλο μέρος της ευτυχίας και της χαράς που αισθάνομαι σήμερα. Επίσης, ευχαριστώ τους γονείς μου και κάποιους καθηγητές που με βοήθησαν καθότι το Κοινωνικό φροντιστήριο δεν είχε τη δυνατότητα κάλυψης όλων των μαθημάτων. Όσο για την επαγγελματική αποκατάσταση, τη δεδομένη στιγμή δε με απασχολεί καθώς σήμερα όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στη χώρα, κανένα επάγγελμα δε το προσφέρει. Πιστεύω όμως, πως κάτι καλύτερο μας επιφυλάσσει το μέλλον. Επόμενος στόχος μου, είναι να ολοκληρώσω το συντομότερο τις σπουδές μου στο Πανεπιστήμιο και να ξεκινήσω κάτι δημιουργικό πάνω στο αντικείμενο μου».
Δημήτρης Τσαρές, ΓΕΛ Κρεστένων – Σχολή Αστυφυλάκων Κομοτηνής
«Νοιώθω πολύ χαρούμενος, από μικρός ήθελα να γίνω αστυνομικός και για το λόγο αυτό το πάλεψα και δεύτερη χρονιά, έδωσα δηλαδή Πανελλαδικές για δεύτερη φορά με το νέο σύστημα και τελικώς πέτυχα το στόχο μου. Διάβασα αρκετά χωρίς ωστόσο υπερβολές, δεν μπορώ να πω ότι δυσκολεύτηκα ιδιαίτερα, όπου εντόπιζα ότι είχα κενά φρόντιζα να τα καλύπτω. Βέβαια με τα μνημόνια, δεν θα μας πάρουν φέτος στην σχολή, αλλά σε ένα χρόνο, οι προηγούμενοι επιτυχόντες περίμεναν δύο χρόνια, αλλά δεν μπορούμε να κάνουμε διαφορετικά. Υπομονή! Ευχαριστώ πραγματικά όλους όσους με στήριξαν στην προσπάθεια μου!».