FOLLOW US: facebook twitter

Καμπάνα 137 ετών σε κανάλι του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων βρέθηκε από τους εργάτες εν ώρα εργασίας και φέρει χρονολογία 1881

Ημερομηνία: 26-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”66972″ img_size=”full”][vc_column_text]Καμπάνα 137 ετών βρέθηκε χθες μετά από καθαρισμό καναλιού του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων στην Ανδραβίδα, εν ώρα εργασιών. Μάλιστα, οι εργάτες που είχαν αναλάβει να καθαρίσουν το κανάλι απρόσμενα κατάλαβαν πως κάτι βαρύ μεταλλικό βρίσκεται στον πυθμένα του καναλιού. Μετά από πολύ προσπάθεια, ο αρμόδιος χειριστής κατάφερε να την ανασύρει. Τότε συνειδητοποιήθηκε πως επρόκειτο για μία πολύ παλιά καμπάνα, ετών… 137! Η καμπάνα που χρονολογείται από το 1881,  εκτιμάται πως είχε πεταχτεί εκεί απο κάποιους που πιθανόν την έκλεψαν και θέλησαν να την ξεφορτωθούν για να αποφύγουν τα επιβαρυντικά σε βάρος τους στοιχεία.

Μόλις η καμπάνα εντοπίστηκε ενημερώθηκε ο πρόεδρος του ΤΟΕΒ Μυρτουντίων Χρήστος Παλαιολόγος που με τη σειρά του ενημέρωσε την Αστυνομία και την. Ι.Μ. Ηλείας. Η καμπάνα θα παραδοθεί σήμερα στις Αρχές και αφού καθαριστεί θα ερευνηθεί η προέλευσή της και στοιχεία που μπορούν να προσδιορίσουν την ταυτότητά της.

Στο διάκοσμό της φέρει τη μορφή του Αγ. Γεωργίου και κάποιου αγγέλου ή Αρχαγγέλου, αλλά και του Εσταυρωμένου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot