FOLLOW US: facebook twitter

Και οι οφειλέτες με «μπλοκάκια» στη ρύθμιση των 120 δόσεων

Ημερομηνία: 09-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”17682″ img_size=”full”][vc_column_text]Ελεύθεροι επαγγελματίες, αλλά και οφειλέτες που αποκτούν έστω και μέρος του εισοδήματός τους από «μπλοκάκια», μπορούν να υπαχθούν στη ρύθμιση των 120 δόσεων για χρέη έως και 50.000 ευρώ. Η ανωτέρω διευκρίνιση περιέχεται σε νεότερο αναλυτικό οδηγό, , για την εν λόγω ρύθμιση οφειλών σε εφορίες και Ταμεία, που δημοσιοποίησε η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Ιδιωτικού Χρέους (ΕΓΔΙΧ).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ευεργετήματα για όποιον οφειλέτη ενταχθεί στην εν λόγω ρύθμιση είναι τα εξής:

Α) Δεν υπολογίζονται περαιτέρω τόκοι και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής.

Β) Χορηγείται στον οφειλέτη αποδεικτικό ενημερότητας. Για την εξέταση της συνδρομής των όρων και προϋποθέσεων χορήγησης του αποδεικτικού δεν λαμβάνονται υπ’ όψιν τυχόν προς διαγραφή/απαλλαγή βασικές οφειλές, τόκοι και προσαυξήσεις εκπρόθεσμης καταβολής όπως αυτές προσδιορίζονται στη ρύθμιση.

Γ) Αναστέλλεται η ποινική δίωξη για το αδίκημα του άρθρου 25 του ν. 1882/1990  καθώς και του α.ν. 89/1967 και αναβάλλεται η εκτέλεση της ποινής που επιβλήθηκε σύμφωνα με τις ανωτέρω νομοθεσίες ή, εφόσον άρχισε, η εκτέλεση της διακόπτεται.

Δ) Αναστέλλεται η λήψη αναγκαστικών μέτρων και η συνέχιση της διαδικασίας της αναγκαστικής εκτέλεσης επί κινητών και ακινήτων του οφειλέτη. Η αναστολή αυτή δεν ισχύει για ληξιπρόθεσμες δόσεις της ρύθμισης, καθώς και για κατασχέσεις που έχουν επιβληθεί έως την υπαγωγή της ρύθμισης στα χέρια τρίτων, τα αποδιδόμενα όμως ποσά από αυτές λαμβάνονται υπ’ όψιν για την κάλυψη δόσης ή δόσεων της ρύθμισης, εφόσον καταβάλλονται εντός της προθεσμίας αυτών.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot