FOLLOW US: facebook twitter

Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ήλιδας: Πρώτη φορά Τεστ ΠΑΠ σε γυναίκες ΡΟΜΑ

Ημερομηνία: 18-04-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα, Υγεία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”57945″ img_size=”full”][vc_column_text]Μια σημαντική δράση για την προληπτική ιατρική στις γυναίκες ΡΟΜΑ της κοινότητας Παπακαυκά Αμαλιάδας, υλοποιεί το Κέντρο Κοινότητας Δήμου Ήλιδας σε συνεργασία με το Δίκτυο Μαιών Ηλείας. Χθες έντεκα γυναίκες από την κοινότητα Παπακαυκά πραγματοποίησαν Τεστ ΠΑΠ στους χώρους του Γ.Ν. Αμαλιάδας, οι περισσότερες για πρώτη φορά, ενώ σε λίγες ημέρες θα ακολουθήσει και νέα φάση του προγράμματος.

Εκ μέρους του δημάρχου Ήλιδας ο αντιδήμαρχος Νώντας Παναγιωτόπουλος, αναφερόμενος στη δράση αυτή του Κέντρου Κοινότητας με τη συνεργασία του Δικτύου Μαιών τόνισε ότι «… προσήλθαν πολλές γυναίκες από την κοινότητα Παπακαυκά για να συμμετάσχουν. Ο δήμος είναι αρωγός και υλοποιεί πάντα προγράμματα για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες. Πρέπει να πούμε ότι αυτό οφείλεται εν πολλοίς στο προσωπικό του Κέντρου Κοινότητας που εργάζονται καθημερινά για την υλοποίηση των προγραμμάτων αυτών. Να ευχαριστήσω και το δίκτυο μαιών που είναι πάντα αρωγοί και επιτελούν σπουδαίο κοινωνικό έργο. Όποτε έχει χρειαστεί προσφέρουν από καρδιάς τις υπηρεσίες τους. Αισθάνομαι την ανάγκη να τις ευχαριστήσω εκ μέρους του δήμου και προσωπικά για την προσφορά τους».

Η μαία του Δικτύου Ελένη Λιακοπούλου, σημείωσε πως με χαρά το Δίκτυο Μαιών ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Κέντρου Κοινότητας. «Έχει μεγαλύτερη σημασία αυτή η δράση για έναν πληθυσμό που έχει μεγάλη ανάγκη για ενημέρωση. Αποδείχθηκε πως πολλές από τις γυναίκες που συμμετείχαν, για πρώτη φορά έκαναν αυτή την εξέταση. Θα ακολουθήσουν και άλλες και με την παράδοση των αποτελεσμάτων θα μεταβούμε στη συνοικία τους για μεγαλύτερη ανταπόκριση και ενημέρωση».

Η διαμεσολαβίτρια ΡΟΜΑ του Κέντρου Κοινότητας δήμου Ήλιδας, Βασιλική Αυγερινοπούλου, τόνισε πως είναι μεγάλη η ικανοποίηση για την υλοποίηση της συγκεκριμένης δράσης και συμπλήρωσε πως «… στο πλαίσιο της προληπτικής ιατρικής είναι πάρα πολύ καλή πράξη σε γυναίκες που το κάνουν είτε για πρώτη φορά είτε μετά από πάρα πολλά χρόνια. Να ενημερώσω ότι στο Κέντρο Κοινότητας είμαστε για να βοηθήσουμε όλες τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες μέσα από τις κοινωνικές υπηρεσίες του δήμου, όποτε μας χρειαστούν θα είμαστε δίπλα τους»

Τέλος η πρόεδρος γυναικών Παπακαυκά, Βασιλική Δημητρίου, δήλωσε πως «… είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που γίνεται αυτό με ομαδικό Τεστ ΠΑΠ. Δεν είχαν τη δυνατότητα οι γυναίκες να κάνουν το τεστ και δόθηκε η ευκαιρία με το Κέντρο Κοινότητες και το προσωπικό του νοσοκομείου. Μας βοήθησαν πολύ και ελπίζουμε στο μέλλον να έχουμε μια πολύ καλή συνεργασία».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot