FOLLOW US: facebook twitter

Κάνουν περικοπές στον κόσμο που πεινάει!

Ημερομηνία: 13-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32834″ img_size=”full”][vc_column_text]Κόβουν δικαιούχους από το ΤΕΒΑ- Στο δήμο Ανδραβίδας- Κυλλήνης από 1070 έμειναν 376!

Στην ουρά χθες για φέτα και κοτόπουλο σε Λεχαινά και Βάρδα- Απογοήτευση από όσους κόπηκαν και δεν πήραν τρόφιμα

Ουρές διαμαρτυρίας διαμόρφωσαν το χθεσινό σκηνικό της διανομής τροφίμων για τους δικαιούχους του προγράμματος επισιτιστικής βοήθειας ΤΕΒΑ στα Λεχαινά και τη Βάρδα. Ο αριθμός των δικαιούχων αιφνίδια μειώθηκε από κατά δύο τρίτα και ήταν αναμενόμενο να υπάρξουν αντιδράσεις. Στο χώρο που γινόταν η διανομή δεκάδες πολίτες διαμαρτυρήθηκαν γιατί σε κρίσιμους καιρούς και ενώ η κρίση βαθαίνει, βρέθηκαν εκτός των λιστών για να λάβουν έστω αυτή τη μικρή βοήθεια σε τρόφιμα, όπως κοτόπουλα και φέτα.

Οι υπάλληλοι του δήμου βρέθηκαν αντιμέτωποι με τους ανθρώπους εκείνους που εκλιπαρούσαν για να πάρουν τη βοήθεια αυτή, που μέχρι πριν λίγο καιρό δικαιούνταν. Η αλλαγή των εισοδηματικών κριτηρίων, μείωσε δραματικά των αριθμό των δικαιούχων και προκάλεσε μεγάλο πρόβλημα…

Ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού Ανδρέας Μίγκος επισήμανε το πρόβλημα που υπάρχει και που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά από την εφαρμογή του προγράμματος. «Με τις προηγούμενες καταστάσεις οι δικαιούχοι ήταν περίπου 1070 και με τις νέες καταστάσεις είναι 376. Αυτό έγινε γιατί άλλαξαν τα εισοδηματικά κριτήρια της επισιτιστικής βοήθειας και πλέον πρέπει να έχει εισόδημα το πολύ 4000 ευρώ το χρόνο.

Κάποιος με 5000 ευρώ εισόδημα το χρόνο, θεωρείται πλέον πλούσιος κατά το υπουργείο. Εμείς ήδη διαμαρτυρηθήκαμε στο υπουργείο. Οι 1070 δικαιούχοι ήταν λίγοι, καθώς οι πραγματικές ανάγκες που είχαμε καταγράψει εμείς στο δήμο, αφορούσαν πάνω από 2000 άτομα.

Ενώ είχαμε στείλει επιστολές που ζητούσαμε αύξηση των δικαιούχων ήρθαν οι νέες καταστάσεις με μειωμένο αριθμό κατά τα 2/3. Είναι πολύς κόσμος σήμερα (σ.σ. χθες) εδώ που έπαιρνε τρόφιμα έως την προηγούμενη φορά και τώρα δεν είναι γραμμένος στις καταστάσεις και φωνάζει. Οι υπάλληλοι δεν φταίνε καθώς ακολουθούν τις καταστάσεις.

Καθημερινά αυξάνονται οι άνθρωποι που έχουν ανάγκη. Έστω και αυτά τα λίγα τρόφιμα είναι σημαντικά για αυτούς. Ελπίζουμε να διορθωθεί το θέμα, καθώς έχουμε στείλει επιστολές στη Διαχειριστική Αρχή του ΤΕΒΑ και αναμένουμε» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μίγκος.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Δ.Ε. Λεχαινών Γιώργος Γαλάτης που ανέφερε πως «… ακούμε παράπονα πολλών συμπολιτών μας, βάσιμα και δίκαια στη δύσκολη περίοδο που ζούμε. Ο κόσμος στην κυριολεξία πεινάει. Πολλοί που ήταν στην προηγούμενη λίστα, σήμερα δεν υπάρχουν και δίκαια διαμαρτύρονται. Αυτό είναι ευθύνη του υπουργείου και όχι του δήμου.

Εμείς ως δήμος θέλουμε σε όλους τους πολίτες που πάσχουν να τους βοηθήσουμε. Αλλά δυστυχώς γινόμαστε «κακοί» χωρίς να φταίμε. Κάνουμε έκκληση να καλυφθούν περισσότεροι συμπολίτες μας, να έχουν αυτή τη μικρή ανακούφιση».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot