FOLLOW US: facebook twitter

‘’ΙΚΕΛΟΣ’’: Κοινωνικό Παντοπωλείο, συσσίτιο και φαρμακείο

Ημερομηνία: 19-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ο ‘’ΙΚΕΛΟΣ’’ είναι ένα ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΥΓΕΙΑΣ, σκοπός του είναι η ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου ή αντιπροσωπευτικών ομάδων, φορέων δημοσίου ή ιδιωτικού χαρακτήρα αναφορικά με τη σημασία της υγείας καθώς και η εκτέλεση προγραμμάτων πρόληψης – αγωγής υγείας, προνοιακής μέριμνας και κοινωνικής αντίληψης.

Ο ΙΚΕΛΟΣ σε συνεργασία με το Δήμο Ήλιδας ανέλαβε να υλοποιήσει το Πρόγραμμα Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο , παροχή συσσιτίου, Κοινωνικό Φαρμακείο στο Δήμο Ήλιδας με κωδικό ΟΠΣ 5002295,  σύμφωνα με  την υπ’ αριθ.  4737/31-10-2016 απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας με την οποία εντάχθηκε ο Δήμος Ήλιδας στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Ελλάδα 2014-2020” στην Πράξη “Δομή Παροχής Βασικών Αγαθών: Κοινωνικό Παντοπωλείο, Παροχή Συσσιτίου , Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Ήλιδας”. Η έναρξη του εν λόγω προγράμματος ξεκίνησε στις 15 Μαΐου 2017.

Για τον σκοπό αυτό απευθύνουν ανοικτή πρόσκληση στην   εκκλησία, στους συλλόγους, σε ομάδες παραγωγών, στα σχολεία, σε εταιρείες και  σε πολίτες του Δήμου Ήλιδας ώστε να συμβάλλουν στη συγκέντρωση των βασικών αγαθών για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Παντοπωλείου, Συσσιτίου και Φαρμακείου .

Τα προϊόντα βασικής ανάγκης  που χρειάζονται για την κάλυψη των αναγκών των εν λόγω δομών  μεταξύ άλλων είναι:
•    Για τη δομή του κοινωνικού παντοπωλείου : Τρόφιμα μακράς διαρκείας ( λάδι,  γάλα εβαπορέ, ρύζι, ζάχαρη, ντοματοπολτό,  κατεψυγμένα , αλεύρι, όσπρια, ζυμαρικά, μπισκότα ,κονσέρβες, φρυγανιές κ.α.), χαρτικά, απορρυπαντικά, πάνες, προϊόντα ατομικής καθαριότητας.
•    Για τη δομή του κοινωνικού φαρμακείου : Φάρμακα και παραφαρμακευτικό υλικό που έχουμε στο σπίτι μας και δεν θα τα χρησιμοποιήσουμε.
•     Για τη δομή του συσσιτίου  θα χρειαστούν : λαχανικά, φρούτα, κρέατα, όσπρια , ψωμί , λάδι κ.λ.π

«Μια μικροποσότητα από τον καθένα μας μπορεί να γίνει κάτι μεγάλο για το διπλανό μας που δοκιμάζεται».

Σημείο συγκέντρωσης των βασικών ειδών είναι η έδρα των κοινωνικών δομών , Αχιλλέα Μπουντουβή 21 Β , Αμαλιάδα

Υπεύθυνη συγκέντρωσης η  συντονίστρια των δομών Νικολίνα Νικολοπούλου
Πληροφορίες : 2622028326


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot