FOLLOW US: facebook twitter

Ικανοποίηση για την συμμετοχή στο Κάουνας: Τιμήθηκαν οι μαθητές-αθλητές του δήμου Ήλιδας στους παιδικούς αγώνες της Λιθουανίας

Ημερομηνία: 13-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Έκτακτο, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”32843″ img_size=”full”][vc_column_text]Την απονομή των αναμνηστικών επαίνων για τη συμμετοχή τους στους Διεθνείς Παιδικούς Αγώνες του Κάουνας, πραγματοποίησε χθες ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, στο δημαρχείο. Οι 14 μαθητές από το δήμο Ήλιδας, που συμμετείχαν στο μπάσκετ, την κολύμβηση και το στίβο, παρέλαβαν τους επαίνους και μίλησαν με τα καλύτερα λόγια για την μοναδική αυτή εμπειρία που βίωσαν, μαζί με τους συνοδούς καθηγητές και την ολιγομελή αποστολή.

Ο δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος αναφερόμενος σε αυτή τη συμμετοχή του δήμου τόνισε πως στέφθηκε με επιτυχία. «Ήταν η πρώτη φορά που συμμετείχαμε με αντιπροσωπία από παιδιά 12 έως 15 ετών σε παγκόσμιους αγώνες. Είναι μεγάλη τιμή για εμάς να εκπροσωπείται ο δήμος μας σε μια τέτοια παγκόσμια διοργάνωση.

Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι στα πρόσωπα των παιδιών είδα όλες αυτές τις ημέρες τη χαρά και την ευτυχία που συμμετείχαν σε αυτούς τους αγώνες. Ήταν μεγάλη η συγκίνηση που νιώσαμε όταν μαζί με την ελληνική σημαία υψώθηκε και η σημαία του δήμου μας μέσα στο στάδιο της πόλης του Κάουνας κατά την έναρξη των αγώνων.

Θέλω να ευχαριστήσω τους γονείς που εμπιστεύτηκαν τα παιδιά τους και ακολούθησαν την αποστολή, τους καθηγητές – προπονητές που τα συνόδευαν, τον αρχηγό της αποστολής και ιδιαίτερα τα παιδιά που μας εκπροσώπησαν επάξια. Του χρόνου οι αγώνες θα γίνουν στην Ιερουσαλήμ και η προετοιμασία θα ξεκινήσει από νωρίς. Πήγαμε πολύ καλά και όλα τα παιδιά βελτίωσαν τις επιδόσεις τους. Του χρόνου θα φέρουμε και μετάλλια. Δεν ήταν ο στόχος μας αυτός, αλλά η ανάδειξη του δήμου σε διεθνές επίπεδο και τα παιδιά έζησαν μια τέτοια εμπειρία που παρόμοια δεν έχουν ξαναζήσει. Που βρέθηκαν μαζί με άλλα παιδιά από 95 δήμους από 36 χώρες του κόσμου είναι ανεπανάληπτο.

Ήταν άρτια η διοργάνωση του δήμου Κάουνας και είχαμε μια πολύ καλή υποδοχή εκεί από την πρώτη στιγμή που φτάσαμε έως το τέλος» είπε χαρακτηριστικά και εξέφρασε τις ευχαριστίες τους στον Περιφερειάρχη Δύτ. Ελλάδας κ. Κατσιφάρα και τους αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γεωργιόπουλο και Μπράμο για την συνεισφορά της ΠΔΕ στα έξοδα της αποστολής, τον αντιδήμαρχο κ. Παναγιωτόπουλο, τον αρχηγό της αποστολής κ. Ανδρεανίδη και τους καθηγητές που συνόδευσαν τα παιδιά, όπως επίσης τους εκπροσώπους των Αγώνων στην Ελλάδα κ.κ. Τζανάκο και Παυλάκο.

Ο κ. Ανδρεανίδης από την πλευρά του επισήμανε πως αυτή η εμπειρία θα μείνει στα παιδιά και θα βγάλουν στο μέλλον τα συμπεράσματά τους. Παράλληλα έδωσε τα συγχαρητήρια του. στους γονείς που μεγαλώνουν τέτοια παιδιά που στάθηκαν εξαιρετικά στην αποστολή αυτή στο εξωτερικό.

«Ήταν μια αξέχαστη εμπειρία και όλα τα αντιμετωπίσαμε με χαμόγελο και κέφι. Πολύ καλή η παρουσία μας στην πρώτη μας αυτή εμφάνιση» σχολίασε ο προπονητής μπάσκετ Ανδρέας Μπεκρής.

«Ήταν μια υπέροχη εμπειρία που μας έδωσε δύναμη για το μέλλον. Αφήνουμε πίσω τις δύσκολες στιγμές και κρατάμε αυτή την επαφή με παιδιά και συναδέλφους από όλο τον κόσμο» επισήμανε ο προπονητής στίβου Νίκος Καστανάς.

Ο αθλητής του μπάσκετ Νίκος Κουρντουμπάς δήλωσε πως «ήταν μια υπέροχη εμπειρία για όλα τα παιδιά, που θα θέλαμε να το ξαναζήσουμε. Κάναμε πολλές γνωριμίες με παιδιά από άλλες χώρες και άλλες περιοχές της Ελλάδας»

Στο ίδιο μήκος κύματος η αθλήτρια του στίβου Ζωή Τραγουστή δήλωσε πως «…περάσαμε πολύ καλά και είναι από τις εμπειρίες που θα θυμόμαστε για όλη μας τη ζωή».

«Περάσαμε καλά ήταν μια ωραία εμπειρία και γνωρίσαμε παιδιά από όλο τον κόσμο» είπε ο Λάμπρος Κουτσαβίτης αθλητής του μήκους.

«Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία που θα ήθελα να την ζήσω ξανά. Στο αγώνισμά μου γνώρισα αρκετά παιδιά από άλλες χώρες» ανέφερε η αθλήτρια στο μήκος, Χριστίνα Γεράση.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot