FOLLOW US: facebook twitter

Θέμα χρόνου η επαναλειτουργία του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Πύργου

Ημερομηνία: 27-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Έγινε η διοικητική παραλαβή του έργου, σύντομα και η προσωρινή

Το πρώτο βήμα για την επαναλειτουργία του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγ. Νικολάου Πύργου, έγινε χθες με την υπογραφή της διοικητικής παραλαβής μετά την αυτοψία κλιμακίου του ΥΠΠΟ, στον ιερό ναό.

Στην πολύωρη διαδικασία επισημάνθηκαν μικρά ζητήματα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα αλλά είναι ήσσονος σημασίας και θα ξεπεραστούν και αναμένεται να γίνει και η προσωρινή παράδοση – παραλαβή του έργου σε περίπου δέκα ημέρες.

Βάσει των διαδικασιών η οριστική παράδοση του έργου θα γίνει σε 15 μήνες περίπου, αλλά αυτό δεν εμποδίζει σε τίποτα την λειτουργία του ιερού ναού.

Χθες το πρωί τα μέλη της επιτροπής που έχει συγκροτηθεί από την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας για την παραλαβή του ναού με επικεφαλής τον π. Κωνσταντίνο Παπαδημητρίου, ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρίας «ΔΟΞΑ» Νίκος Παναγούλης και οι συνεργάτες του υποδέχθηκαν τα μέλη του κλιμακίου του ΥΠΠΟ, όπου μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα πολιτών και δημοσιογράφων – κατ΄ απαίτηση των εκπροσώπων του υπουργείου Πολιτισμού – πραγματοποίησαν αυτοψία σε κάθε σημείο του έργου.

Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που είχαν τεθεί, επισημάνθηκαν μικρές παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν συμπληρωματικά και υπεγράφη το πρωτόκολλο της διοικητικής παραλαβής.

Αυτό σημαίνει πως το έργο περνά στην Ιερά Μητρόπολη Ηλείας που πλέον θα προετοιμάσει το επόμενο χρονικό διάστημα την επαναλειτουργία του ιερού ναού.

Υπάρχουν εκκρεμότητες σε ότι αφορά τον εξοπλισμό του ναού, έπιπλα και εικόνες και οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ένα χρονικό διάστημα τριών έως έξι μηνών για την τέλεση και πάλι Θείας Λειτουργίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου Πύργου. Είναι πολύ πιθανό η επίσημη επαναλειτουργία του ναού για γίνει πανηγυρικά την περίοδο της εορτής του Αγ. Νικολάου στις 6 Δεκεμβρίου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot