FOLLOW US: facebook twitter

Η κοινωνία απέναντι στους πλειστηριασμούς: Διαμαρτυρία, αγροτών και συνδικάτων έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Πύργου

Ημερομηνία: 22-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53115″ img_size=”full”][vc_column_text]Συναγερμό έχει σημάνει στα συνδικάτα, τους αγρότες και το ΠΑΜΕ, η έναρξη των ηλεκτρονικών πλειστηριασμών. Χθες εκπρόσωποι των φορέων αλλά και απλοί πολίτες πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο Δικαστικό Μέγαρο Πύργου, με αφορμή την έναρξη της διαδικασίες που αναμένεται να συνοπτικές διαδικασίες να ξεσπιτώσει εκατοντάδες πολίτες για χρέη προς τράπεζες, ιδιώτες και δημόσιο. Η ανησυχία είναι έκδηλη καθώς πλέον η διαδικασία του πλειστηριασμού δεν μπορεί να σταματήσει με τη φυσική παρουσία πολιτών που παρίσταντο σε Ειρηνοδικεία και πλέον όσοι αντιδρούν αναζητούν τρόπους να «φρενάρουν» τις εξελίξεις.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Οικοδόμων Πύργου, Άγγελος Μπούζης, σε δηλώσεις του χαρακτήρισε τερατούργημα το νέο νόμο της κυβέρνησης που στόχο έχει όπως ανέφερε «να μας αρπάξουν οι κεφαλαιοκράτες τα σπίτια»… Ο κ. Μπούζης τόνισε ότι «…για εμάς σημαίνει καταστροφή ξεκλήρισμα της εργατικής τάξης και του λαού. Είναι μία καταιγίδα, οι μαζικοί πλειστηριασμοί, στο βιός των ανθρώπων του μόχθου που πάνε να το αρπάξουν έτσι με βία. Είναι μία εγκληματική ενέργεια και απόφαση της κυβέρνησης για χάρη του κεφαλαίου. Από σήμερα έρχεται καταιγίδα. Ξεκινούν μαζικοί πλειστηριασμοί. Ηλεκτρονικά αξιοποιούν το νομικό οπλοστάσιο οι τραπεζίτες της κυβέρνησης. Δείχνουν την απανθρωπιά τους αρπάζοντας τα σπίτια του λαού μας. Βγάζουν τα παιδιά μας στο δρόμο.

Την δική μας ιδιοκτησία θέλουν να την κάνουν δική τους. Άλλωστε ας θυμηθεί ο κάθε ένας ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν εκτιμήσει ότι στην Ελλάδα η ιδιοκτησία του λαού είναι σε μεγάλο ποσοστό, άρα θα πρέπει να αλλάξει για χάρη των καπιταλιστών. Φαίνεται πως όχι μόνο μας μισούν αλλά και μας φοβούνται και για αυτό παίρνουν αυτά τα μέτρα μέσω της τεχνολογίας και φτιάχνουν τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς» είπε ο κ. Μπούζης. Συμπλήρωσε δε πως από την 1η Μαΐου, οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί θα επεκταθούν και για οφειλές της εφορίας, των ασφαλιστικών ταμείων και άλλων χρεών. «Όσα λένε τάχα, ότι το κάνουν για την προστασία της λαϊκής στέγης και ότι δεν θα την πειράξουν, είναι ψέμα για να εφησυχάζουν το λαό. Δεν διστάζουν σε τίποτα. Επιστρατεύουν κάθε νοσηρή φαντασίωση που έχουν για να αρπάξουν το βιός του λαού» ανέφερε μεταξύ άλλων.

Ο πρόεδρος της ΟΑΣΗ Χρήστος Γιαννόπουλος από την πλευρά του μίλησε για νόμο – έκτρωμα από την Κυβέρνηση. «Ήταν η ίδια κυβέρνηση που τον αντιπάλευε και τώρα τον κάνει πράξη, ενώ καμία άλλη από τις προηγούμενες κυβερνήσεις δεν είχε τολμήσει να το προχωρήσει. Θα μας βρίσκει αντίθετους αλλά θα πρέπει και ο ίδιος ο λαός να σηκώσει το ανάστημα του δεν θα πρέπει να περιμένει να έρθουν λύσεις από αλλού. Κανένας σωτήρας δεν πρόκειται να δώσει λύσεις παρά μόνο ο ίδιος ο λαός. Εμείς θα συνεχίσουμε και θα προσπαθήσουμε να στηρίξουμε τους συναδέλφους των οποίων η περιουσία βγαίνει σε πλειστηριασμό είτε χωράφια είτε σπίτια να τους προστατέψουμε δείχνοντας την εναντίωση. Ο αγώνας δεν σταματάει αλλά θα πρέπει και ο ίδιος ο λαός να καταλάβει ότι θα πρέπει να σηκώσει το ανάστημα του» είπε. Σχολιάζοντας τις εικόνες που στο πρόσφατο παρελθόν έχουμε δει από τους πλειστηριασμούς στην Ισπανία, τόνισε πως στόχος των κινητοποιήσεων είναι ακριβώς να αφυπνίσουν το λαό και να μην βρεθούν απροειδοποίητα απροστάτευτοι απέναντι στις δυνάμεις που υλοποιούν τις αποφάσεις των πλειστηριασμών και πετούν τους ανθρώπους στο δρόμο…

Τέλος ο πρόεδρος των συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου και Περιχώρων Παναγιώτης Γιάνναρος δήλωσε πως «.. η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ συνεχίζει την βρόμικη δουλειά που έχει αναλάβει να κάνει, σε βάρος του ελληνικού λαού. Αφού τσάκισε μισθούς και συντάξεις τώρα συνεχίζει με τους πλειστηριασμούς να αρπάζει την εργατική κατοικία, το σπιτάκι του εργάτη, του συνταξιούχου που με κόπο και ιδρώτα απέκτησε και τα δίνει στους ληστές τραπεζίτες. Μέχρι το 2022 προβλέπεται ότι θα γίνουν 130.000 πλειστηριασμοί δηλαδή 130.000 σπίτια θα αλλάξουν χέρια. Θα τα αρπάξουν από την εργατική τάξη τους μισθωτούς και συνταξιούχους και θα τα δώσουν στους τραπεζίτες. Εμείς λέμε, ότι αυτή τη στιγμή κανένας να μην μείνει μόνος του» τόνισε, καλώντας τους πολίτες να συσπειρωθούν στα συνδικάτα…[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot