FOLLOW US: facebook twitter

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ για το τραγικό εργατικό δυστύχημα 

Ημερομηνία: 02-09-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”37872″ img_size=”full”][vc_column_text]Το χθεσινό τραγικό γεγονός, εκτός από την προσωπική και οικογενειακή τραγωδία, ξαναφέρνει στην επιφάνεια το επικίνδυνο καθεστώς που επικρατεί στους ΟΤΑ. Ο κατάλογος των θανατηφόρων εργατικών ατυχημάτων είναι τόσο μακρύς, που προκαλεί σοκ.

Η αντιμετώπιση των εργαζομένων ως αναλώσιμων, μέσω της ρητής άρνησης μονιμοποίησης και ανάλογης εκπαίδευσης αυτών, οι μνημονιακές περικοπές, η πλημμελής συντήρηση οχημάτων ελλείψει πόρων, οι μειώσεις προσωπικού και η εντατικοποίηση της εργασίας οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε αποτελέσματα όπως τα χθεσινά.

Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, που προβάλλεται ως η λύση όλων των προβλημάτων, έχει φέρει στο παρελθόν κατακόρυφη αύξηση ατυχημάτων και δυστυχημάτων. Πρέπει να δοθεί ένα τέλος στα προγράμματα ανακύκλωσης της ανεργίας, στην υπερεργασία, την ομηρία και την υπερεκμετάλλευση των συμβασιούχων.

Οι ευθύνες βαραίνουν τόσο τις προηγούμενες όσο και τη σημερινή κυβέρνηση που διαιωνίζουν αυτή την κατάσταση, αλλά και τη Δημοτική Αρχή. Η αποδοχή της πολιτικής των μνημονίων σκοτώνει! Όταν η βαρύτητα παύει να δίδεται στους κανόνες υγιεινής και ασφαλείας, τόσο των εργαζομένων όσο και του πληθυσμού, και το μόνο που φαίνεται να έχει σημασία είναι η ελαχιστοποίηση του κόστους στον τομέα της καθαριότητας, θα έχουμε  τέτοια τραγικά φαινόμενα.

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ Ν. Ηλείας συνεχίζει να προασπίζεται τα δικαιώματα των εργαζομένων μέσω του διαρκή αγώνα για την ανατροπή των πολιτικών και των εντολών της ΕΕ. Διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, σεβασμό στη ζωή και την αξιοπρέπεια όλων, καθώς και την εξασφάλιση των οικογενειών των αδικοχαμένων εργαζομένων[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot