FOLLOW US: facebook twitter

Η Έφη Γεωργοπούλου-Σαλτάρη για το Μανωλοπούλειο

Ημερομηνία: 12-06-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

Απαντήσεις των αρμόδιων υπουργείων στην βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου

 Απαντήσεις για το θέμα της αποκατάστασης του κτιρίου του Μανωλοπούλειου, έδωσαν τα αρμόδια υπουργεία στην βουλευτή Ηλείας του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Γεωργοπούλου Σαλτάρη. Σύμφωνα με την Απάντηση του Υπουργείου Υποδομών από τα αρχεία του ΤΑΠ Ν. Ηλείας, στις 13/5/2011 είχε χορηγηθεί η 1η από τις δυο προβλεπόμενες δόσεις Δωρεάν Κρατικής Αρωγής συνολικού ύψους 841.450,87 ευρώ (ήτοι 420.725,43 ευρώ) για τις πρώτες εργασίες αποκατάστασης ενώ έως  σήμερα δεν έχει κατατεθεί στον ΤΑΠ Ν. Ηλείας αίτημα για χορήγηση της 2ης δόσης, προϋπόθεση για τη χορήγηση της οποίας είναι η εκτέλεση των εργασιών να καλύπτουν το 80% του εγκεκριμένου ποσού της Δωρεάν Κρατικής Αρωγής.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπουργείου Πολιτισμού το κτίριο χαρακτηρίστηκε ως διατηρητέο μνημείο το 1994. Έκτοτε εκπονήθηκαν διάφορες μελέτες για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του κτιρίου, οι οποίες  δεν υλοποιήθηκαν με ευθύνη της κεντρικής διοίκησης, αλλά και φορέων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Εκκρεμεί, λοιπόν, το ερώτημα για ποιο λόγο δεν προχώρησε ο Δήμος στην υποβολή οριστικής μελέτης με βάση τις παρατηρήσεις της ανωτέρω Υπουργικής Απόφασης.

Αναμένουμε επίσης την Απάντηση του Δήμου Πύργου  για ποιο λόγο δεν ολοκληρώθηκε τουλάχιστον το 80% των απαιτούμενων εργασιών και δεν έχει μέχρι σήμερα γίνει αίτημα για την χορήγηση της 2ης δόσης των 420.725,44 ευρώ. Επίσης, αναμένουμε ενημέρωση για τις εργασίες που πραγματοποιήθηκαν με χρήματα της 1ης δόσης και τι μέρος αυτού του ποσού δαπανήθηκε για τις εργασίες αυτές.

Όσον αφορά την απαιτούμενη χρηματοδότηση, μέχρι σήμερα δεν έχει υποβληθεί προς το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού πρόταση που να αφορά στην αποκατάσταση, ανάδειξη και αξιοποίηση του Μανωλοπούλειουπροκειμένου το έργο να ενταχθεί σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα του ΕΣΠΑ. Η ένταξη σε πρόγραμμα ΕΣΠΑ μπορεί να γίνει αποκλειστικά στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, κάτι το οποίο σύμφωνα με το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού εξαρτάται από τη διαθέσιμη χρηματοδότηση.

Η βουλευτής θα συνεχίσει τις προσπάθειες για τον συντονισμό όλων των αρμόδιων φορέων, ώστε επιτέλους να ολοκληρωθεί το έργο της οριστικής αποκατάστασης και ανάδειξης του κτιρίου του Μανωλοπούλειου Δημοτικού Νοσοκομείου.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος