FOLLOW US: facebook twitter

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα ήθελα κ. Βορίδη, να εκπροσωπεί την Κυβέρνηση στα Υπουργικά Έδρανα ένα πρόσωπο που έχει πιο δημοκρατική ιστορία» 

Ημερομηνία: 01-08-2024 | Συντάκτης:

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Θα ήθελα κ. Βορίδη, να εκπροσωπεί την Κυβέρνηση στα Υπουργικά Έδρανα ένα πρόσωπο που έχει πιο δημοκρατική ιστορία»

«Είναι λίγο άχαρο να αντιπαρατιθέμεθα με έναν συγκεκριμένης αποστολής Υπουργό Επικρατείας, με συγκεκριμένη πορεία επί Χούντας» είπε σε μια από τις 6 παρεμβάσεις της η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας απευθυνόμενη στον Υπουργό Επικρατείας Μ. Βορίδη κατά τη συζήτηση για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με τις δηλώσεις Πόθεν Έσχες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτό ήταν το δεύτερο Νομοσχέδιο μέσα στην ίδια μέρα που εισήχθη στην Ολομέλεια της Βουλής προς συζήτηση και ψήφιση, σε μια «φρενήρη και οργιώδη διαδικασία νομοθέτησης» που η Ζωή Κωνσταντοπούλου και η Πλεύση Ελευθερίας έχουν καταγγείλει επανειλημμένα.

«Αισθάνομαι πολύ δυσάρεστα, κύριε Βορίδη, διότι 50 χρόνια μετά την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας θα ήθελα να εκπροσωπεί την Κυβέρνηση στα υπουργικά έδρανα και σε τέτοια θέματα, ένα πρόσωπο που έχει πιο δημοκρατική ιστορία. Αισθάνομαι πάρα πολύ δυσάρεστα να έρχεστε να μας απαντάτε εσείς ότι δεν υπάρχει παρακράτος» τόνισε η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας.

Στη συνέχεια, απηύθυνε μερικά πολύ σημαντικά ερωτήματα προς τα κυβερνητικά έδρανα: «Σας καλώ να πείτε στον κ. Μητσοτάκη να έρθει να απαντήσει: Πρώτον, συναινεί -ή ας απαντήσει ο κ. Υπουργός Δικαιοσύνης- συναινεί το Κόμμα σας και η Κυβέρνησή σας να συγκληθεί η Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και να έρθει στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας το πόρισμα των 300 σελίδων που μας είπατε ότι δεν το ξέρετε και μας ρωτάτε αν το ξέρουμε; Εμείς θέλουμε να το μάθουμε. Συναινείτε να έρθουν οι καταθέσεις των μαρτύρων, αυτών που μνημονεύει η κυρία Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ότι εξετάσθηκαν, 40 μάρτυρες και άλλοι τόσοι μάρτυρες και τόσες εξετάσεις; Εμείς λέμε να έρθουν. Συναινείτε; Αυτό επιτάσσει η λειτουργία των Θεσμών σε συνθήκες Διαφάνειας και Δημοκρατίας. Συναινείτε να έρθουν τα υπομνήματα του κ. Δημητριάδη, του κ. Κοντολέοντα; Συναινεί ο κ. Μητσοτάκης να έρθει ο ίδιος να καταθέσει;» «Εμείς το καταθέσαμε δημόσια, το έχουμε καταθέσει ως πρόταση αυτό ήδη από το 2022 -που ήταν εκτός Βουλής η Πλεύση Ελευθερίας- και από τον Σεπτέμβριο του 2023 στην Διάσκεψη των Προέδρων, για την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής».

Για την επιχείρηση συγκάλυψης της υπόθεσης των παρακολουθήσεων και των υποκλοπών, η Ζωή υπογράμμισε: «Δεν μπορεί και να μην υπάρχει συγκάλυψη και να κρατάτε επτασφράγιστα αυτά που υποτίθεται ότι είναι απαλλακτικά στοιχεία! Δεν μπορεί να μας λέτε ότι είναι θεωρία συνωμοσίας οι παρακολουθήσεις πολιτικών προσώπων, οι παρακολουθήσεις δικαστικών και εισαγγελικών λειτουργών, οι παρακολουθήσεις κυβερνητικών προσώπων και άλλων επιτελών του Κράτους, δεν μπορεί να μας λέτε ότι ήταν σκευωρία και η μονταζιέρα των συνομιλιών του Εγκλήματος των Τεμπών και η συγκάλυψη, το μπάζωμα του τόπου του Εγκλήματος και η άρον-άρον μεταφορά των συντριμμιών και των υπολειμμάτων που οδήγησε στο να ανακαλύπτονται 9 μήνες μετά, τον Νοέμβριο 2023, πεταμένα ανθρώπινα μέλη, ανθρώπινα ρούχα, ανθρώπινα υπολείμματα, κλειδιά, κοσμήματα, ρολόγια, πιστωτικές κάρτες, εισιτήρια, προσωπικά αντικείμενα των θυμάτων, που υπό την ευθύνη σας και με εντολές σας πετάχτηκαν άρον-άρον και αυτά είναι –υποτίθεται- θεωρίες συνωμοσίας και να επικαλείστε τη Δικαιοσύνη, που αυτή τη στιγμή, δυστυχώς, όχι απλώς δεν εκφράζεται, αλλά βιάζεται από τέτοιου είδους εκφάνσεις και πορίσματα».

Σε έντονο ύφος κάλεσε τον κ. Βορίδη να σεβαστεί τις δημοκρατικές διαδικασίες. «Παρεμπιπτόντως να σας πω, επειδή διετέλεσα Πρόεδρος της Βουλής για έξι μήνες και αναφέρατε ότι συμμετείχα στην Κυβέρνηση, στην Κυβέρνηση δεν συμμετείχα, ήμουν Πρόεδρος της Βουλής. Υπάρχει στη Δημοκρατία -προσπαθήστε να το παρακολουθήσετε αυτό και να το σεβαστείτε- διάκριση των εξουσιών. Η Βουλή είναι άλλο και η Κυβέρνηση είναι άλλο. Και μπορεί να λειτουργήσει ανεξάρτητα από την Κυβέρνηση ο Πρόεδρος της Βουλής. Το απέδειξα με το παράδειγμά μου και με τη στάση μου. Άρα μην ξαναπροβείτε σε τέτοιες συγχύσεις».

Τέλος, η Ζωή Κωνσταντοπούλου υπογράμμισε: «Θέλετε μία Βουλή επικυρωτήριο των κυβερνητικών σας εντολών και μια Δικαιοσύνη και μια Δικαστική λειτουργία επικυρωτήριο των κυβερνητικών και κομματικών σας βουλών. Εμείς από την άλλη θέλουμε τη Βουλή, τη Δικαιοσύνη και τη λειτουργία του πολιτεύματος να είναι η απήχηση και ο καθρέφτης μιας κοινωνίας που διψάει για Δίκαιο και Δικαιοσύνη. Μιας κοινωνίας που δεν την κοροϊδεύετε και δεν την ξεγελάτε. Μιας κοινωνίας που ήδη σας έχει απορρίψει και μαυρίσει στις Ευρωεκλογές. Μιας κοινωνίας που πολύ σύντομα -να είστε βέβαιοι- θα γεμίσει αυτά τα έδρανα, αυτά που εσείς εγκαταλείπετε άδεια».






Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot