FOLLOW US: facebook twitter

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις για το ασφαλιστικό οι Δικηγόροι

Ημερομηνία: 16-05-2017 | Συντάκτης:

Στην έκτακτη Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων σήμερα ο Δ. Δημητρουλόπουλος

Έκτακτη σύγκληση της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδας πραγματοποιείται σήμερα στην Αθήνα με κύριο θέμα συζήτησης το ασφαλιστικό ζήτημα ενόψει των νέων ρυθμίσεων που προωθεί η κυβέρνηση και στην οποία θα συμμετέχει και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος.

Όπως είναι γνωστό στο σχετικό νομοσχέδιο, που έχει ήδη κατατεθεί στη Βουλή, προβλέπεται μεταξύ άλλων διεύρυνση της βάσης υπολογισμού των ασφαλιστικών εισφορών των ελευθέρων επαγγελματιών, οι οποίες πλέον θα υπολογίζονται επί των ακαθάριστων εσόδων τους. Ήδη πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα συνάντηση των εκπροσώπων των ανωτέρω φορέων (δικηγόροι, μηχανικοί, οικονομολόγοι, γεωπόνοι, φαρμακοποιοί, ιατροί, οδοντίατροι, φυσικοθεραπευτές, συμβολαιογράφοι, κτηνίατροι, δικαστικοί επιμελητές, ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, φοροτεχνικοί και άλλοι), οι οποίοι με ανακοίνωσή τους καταδίκασαν με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τη νέα ρύθμιση που αλλάζει αιφνιδιαστικά την εισοδηματική  βάση για τον υπολογισμό των ασφαλιστικών εισφορών.

Δηλώσεις προέδρου Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας

Σε δήλωσή του ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηλείας Δημήτρης Δημητρουλόπουλος, ανέφερε ότι η προωθούμενη πρόσθετη αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών καθιστά πιο έντονο τον δημευτικό χαρακτήρα του νέου ασφαλιστικού συστήματος και επιτείνει τις αδικίες και τα σφάλματα που ήδη είχε επιφέρει η καθιέρωσή του. «Με το νέο μέτρο πλήττονται δυσανάλογα ακόμα και οι πλέον αδύναμοι οικονομικά ελεύθεροι επαγγελματίες, οι οποίοι βρίσκονται ήδη σε απόγνωση και αδυνατούσαν να καλύψουν τις φορολογικές και ασφαλιστικές τους υποχρεώσεις ακόμα και με τον τρόπο υπολογισμού που μέχρι σήμερα ίσχυε.

Πλέον ο μη συνυπολογισμός των καταβληθεισών ασφαλιστικών εισφορών στο καθαρό φορολογητέο αποτέλεσμα του προηγούμενου έτους θα έχει ως αποτέλεσμα την υπέρμετρη αύξηση των οφειλόμενων τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών και θα γενικεύσει σε απόλυτο βαθμό την αδυναμία των δικηγόρων και γενικότερα των ελευθέρων επαγγελματιών να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους. Με τον τρόπο αυτό υπονομεύεται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αφού η περαιτέρω αύξηση των εισφορών μαθηματικά θα οδηγήσει σε ελάττωση της εισπραξιμότητάς τους. Καταδεικνύονται έτσι τα σοβαρά δομικά προβλήματα του συστήματος, τα οποία οι δικηγόροι είχαμε ήδη επισημάνει επανειλημμένα κατά τη διάρκεια των περσινών πολύμηνων κινητοποιήσεών μας.

Συνεχίζοντας με συνέπεια την αγωνιστική μας παράδοση θα αντιδράσουμε και αυτή τη φορά και με δυναμική συμμετοχή στις κινητοποιήσεις που θα καθορίσει η Ολομέλεια και με προσφυγή στη Δικαιοσύνη διευρύνοντας τη δικαστική μάχη που ήδη έχουμε ανοίξει με αιτήσεις ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για την αναγνώριση της αντισυνταγματικότητας των ρυθμίσεων του ασφαλιστικού νόμου 4387/2016».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot