FOLLOW US: facebook twitter

Ερώτηση Γ. Κουτσούκου προς τον Β. Αποστόλου

Ημερομηνία: 11-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

koutsoukos

«Αδυνατεί η κυβέρνηση να λύσει το πρόβλημα τω μετακινήσεων εκτιμητών του ΕΛΓΑ»

Επίκαιρη Ερώτηση προς: τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

          κ. Ευάγγελο Αποστόλου κατέθεσε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος με θέμα  «Η αδυναμία της Κυβέρνησης να λύσει το πρόβλημα των μετακινήσεων των εκτιμητών του ΕΛΓΑ οδηγεί στην καταστροφή των πληγέντων αγροτών», αναφέροντας τα εξής:

Κύριε Υπουργέ,

 Κατά την επίσκεψή σας στην Ηλεία, μετά τις θεομηνίες που έπληξαν το Νομό και κατέστρεψαν αγροτικές καλλιέργειες και θερμοκηπιακές εγκαταστάσεις, δεσμευθήκατε για την ταχύτερη, κατά το δυνατό, καταγραφή των ζημιών και αποζημίωση των πληγέντων.

Επισημάνθηκε τότε, στη σύσκεψη που έγινε στα Λεχαινά στις 16-09-2016, ότι πρέπει να λύσετε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι του ΕΛΓΑ, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες των εκτιμήσεων.

Το ζήτημα του τρόπου μετακίνησης των εκτιμητών του ΕΛΓΑ σας είναι γνωστό, καθώς το έχουμε θέσει με Ερωτήσεις και  επανειλημμένα κατατεθείσα σχετική Τροπολογία, την  οποία δεν έχετε αποδεχθεί.

Δυστυχώς η αδυναμία σας να λύσετε το θέμα των μετακινήσεων, όχι μόνο καθυστέρησε μέχρι σήμερα τις εκτιμήσεις, αλλά οδήγησε και σε αποχή από το εκτιμητικό έργο, με απόφαση του σωματείου των εργαζομένων στον ΕΛΓΑ.

Στους πληγέντες παραγωγούς της Ηλείας, που εναπόθεσαν τις ελπίδες τους στον ΕΛΓΑ, επικρατεί πλήρης απογοήτευση για την καθυστέρηση μέχρι σήμερα και αγανάκτηση μετά την τελευταία εξέλιξη.

Ερωτάσθαι κύριε Υπουργέ:

Τι πρόκειται να πράξετε ώστε να λύσετε άμεσα το πρόβλημα των μετακινήσεων των εκτιμητών του ΕΛΓΑ και να αντιμετωπίσετε στη βάση ενός επιχειρησιακού σχεδίου τις καθυστερήσεις στην καταγραφή των ζημιών και στις διαδικασίες αποζημίωσης των πληγέντων αγροτών;

                                                                                 O ερωτών Βουλευτής

                                                                                        Γιάννης Κουτσούκος


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος