FOLLOW US: facebook twitter

Εργατική Πρωτομαγιά πιο επίκαιρη από ποτέ

Ημερομηνία: 02-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 1, Κοινωνία, Νέα

Ομιλίες και πορεία του ΠΑΜΕ στον Πύργο

 

Όπως και νάχει τουτη η γη θα’ μαι στην πρώτη τη γραμμή όπως και τώρα που είναι δίσεκτοι καιροί

Δυναμική ήταν η εκδήλωση της Πρωτομαγιάς του ΠΑΜΕ Ηλείας στον Πύργο. Οι ομιλίες ήταν γεμάτες από επίκαιρα μηνύματα για την κοινωνία και τους δυνάστες μας και η πορεία προς το μνημείο Καλάκου, με παλμό και δυναμισμό. Η εκδήλωση ξεκίνησε στην κεντρική πλατεία Πύργου με την απαγγελία του ποιήματος “Ο επιτάφιος του Ρίτσου” από την Στέλλα Αναστασίου.

Χαιρετισμό απηύθυναν η Σία Ξενοστάθη επικεφαλής της Ομάδας Γυναικών Πύργου και μέλος της Πανελλαδικής Γραμματείας της ΟΓΕ, ο Νίκος Αγάλος, γραμματέας της ΟΑΣΗ, ο Πάνος Γιάνναρος πρόεδρος του σωματείου συνταξιούχων ΙΚΑ Πύργου, ο Άγγελός Μπούζης πρόεδρος του συνδικάτο οικοδόμων Ηλείας, ο Χρήστος Θεοδώσης αντιπρόεδρος του σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηλείας. Στην συγκέντρωση έγινε ανάγνωση και υπερψήφιση της διακήρυξης συνδικάτων και συνδικαλιστών ενάντια στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο.

Στην κεντρική ομιλία το μέλος της γραμματείας του ΠΑΜΕ Μπάμπης Καλαντζής αναφέρθηκε στην σημερινή εργασιακή πραγματικότητα. «Σήμερα, υπάρχουν όλες οι δυνατότητες να απολαμβάνει ο λαός τον πλούτο που παράγει, να χρησιμοποιούνται τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας για να δουλεύει σε καλύτερες συνθήκες, με λιγότερο γενικό εργάσιμο χρόνο, αλλά με εργασιακό εισόδημα και κοινωνικές υπηρεσίες που θα εξασφαλίζουν πολύ καλύτερο επίπεδο ζωής. Να έχει μόνιμη δουλειά, με σύγχρονα δικαιώματα, να ζει χωρίς τον εφιάλτη της ανεργίας.

Να απολαμβάνει σύγχρονες υπηρεσίες Υγείας, Κοινωνικής Φροντίδας, Περίθαλψης, Παιδείας, με προστασία της μητρότητας, των παιδιών και των ηλικιωμένων, ελεύθερο χρόνο και υποδομές δημιουργικής αξιοποίησής του.

Αντί για αυτό, ο λαός σήμερα ζει μέσα στη διαρκή αβεβαιότητα, όπου τσακίζονται όσα δικαιώματα έχουν απομείνει, οι νέοι εργάζονται και ζουν σε συνθήκες χειρότερες από αυτές των προηγούμενων γενεών.”

Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην καπιταλιστική ιδιοκτησία και εξουσία και στο καπιταλιστικό κέρδος, ενώ εξαπέλυσε πυρά και κατά του Εργατικού Κέντρου Πύργου και του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού ΓΣΕΕ- ΑΔΕΔΥ που βάζουν όπως είπε πλάτη για να θωρακιστούν τα κέρδη των εργοδοτών  και δίνουν μάχες εναντία στο ταξικό κίνημα.

«Η πείρα δείχνει ότι ο πόλεμος με την εργοδοσία και το αστικό κράτος, με το μηχανισμό του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού και την μεταμόρφωση του σε νέο, είναι σκληρός και σ’ αυτή τη μάχη καλούμε κάθε εργαζόμενο, κάθε τίμιο συνδικαλιστή, να συμβάλλει μαζί μας στην προσπάθεια να απαλλάξουμε την εργατική τάξη από το βραχνά αυτό».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot