FOLLOW US: facebook twitter

Επιστολή ΝΕ Ηλείας ΤΕΕ προς δήμαρχο Πύργου: Προτάσεις για την μεταφορά του Γραφείου Πολεοδομίας Δ. Πύργου

Ημερομηνία: 30-10-2017 | Συγγραφέας:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Ανοιχτή επιστολή προς τον δήμαρχο Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή έστειλε η ΝΕ Ηλείας του ΤΕΕ καταθέτοντας τις προτάσεις της για την δρομολογημένη μεταφορά του γραφείου Πολεοδομίας Δ. Πύργου. Ειδικότερα αναφέρουν τα εξής:                                                                          

 

“Κύριε Δήμαρχε,

επανερχόμαστε σε συνέχεια της επιστολής μας προς εσάς (αρ.πρωτ.ΤΕΕ 6/10.10.2016) επιθυμώντας να σας καταθέσουμε τις απόψεις μας σχετικά με τη δρομολογημένη μεταφορά του γραφείου Πολεοδομίας Δ.Πύργου (ΥΔΟΜ) από το κτίριο που σήμερα στεγάζεται στον 2ο όροφο του κτιρίου της Περιφερειακής Διοίκησης Ν.Ηλείας στο ισόγειο δημοτικού κτιρίου επί της οδού Αγίου Σπυρίδωνος (συμβολή με Χαριλάου Τρικούπη).

 

  • Η Υπηρεσία Δόμησης Δ.Πύργου αν και αποδεκατισμένη, λειτουργεί σήμερα με 4 υπαλλήλους εκ των οποίων ένας χειρίζεται το πρωτόκολλο-αρχείο και οι υπόλοιποι, συμπεριλαμβανομένου του προϊστάμενου, αναλαμβάνουν τη διεκπεραίωση των υποθέσεων. Ο υφιστάμενος χώρος εξυπηρετεί την λειτουργία της υπηρεσίας οριακά καθώς εκτός από τα γραφεία των υπαλλήλων απαιτούνται και δεκάδες φοριαμοί αρχειοθέτησης του υλικού που χρησιμοποιείται καθημερινά από τους υπαλλήλους , όπως σχέδια πόλης-οικισμών, νομοθεσία, εκκρεμείς υποθέσεις κλπ.
    Ο νέος χώρος στον οποίο έχει δρομολογηθεί η μεταφορά της υπηρεσίας διαθέτει το 1/3 του εμβαδού και με κάθε βεβαιότητα δεν θα μπορέσει να φιλοξενήσει το σύνολο του προσωπικού και του απαραίτητου υλικού υπό αξιοπρεπείς συνθήκες.
  • Το ογκωδέστατο αρχείο της πολεοδομίας βρίσκεται σήμερα στο υπόγειο του ίδιου κτιρίου της Περιφερειακής Διοίκησης. Η μεταφορά των γραφείων σε άλλη θέση από αυτή των γραφείων σημαίνει αυτομάτως ότι ο χρόνος εξυπηρέτησης των μηχανικών αλλά και των πολιτών για αντίγραφα φακέλων εκτινάσσεται από μία ημέρα σε μία εβδομάδα. Θα μιλάμε για μία ουσιαστικά διασπασμένη στα τρία δημόσια υπηρεσία καθώς το πρωτόκολλο θα βρίσκεται στο κτίριου του Δημοτικού Μεγάρου, το αρχείο θα βρίσκεται στο κτίριο του Διοικητηρίου και οι μηχανικοί στην περιοχή του Άγιου Σπυρίδωνα.
  • Η σημερινή θέση της Υπηρεσίας Δόμησης στο ίδιο κτίριο με άλλες συγγενείς υπηρεσίες (Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών Π.Ε.Ηλείας, Τοπογραφική Υπηρεσία, Κτηματική Υπηρεσίας, Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης) είναι πραγματική ευλογία τόσο για τον μηχανικό όσο και για τον συναλλασόμενο πολίτη.
  • Το λειτουργικό κόστος για το Δήμο με τη διαφαινόμενη μεταφορά στη νέα θέση πρόκειται να αυξηθεί και όχι να μειωθεί.

 

Τις ίδιες ανησυχίες κ.Δήμαρχε σας είχαμε εκφράσει εγγράφως προ ενός έτους και τότε λάβαμε τη προφορική διαβεβαίωση από τον τότε αντιδήμαρχο κ.Μπέλτσο Διονύσιο ότι η υπηρεσία δεν πρόκειται να μεταφερθεί χωρίς να συνοδευθεί από το αρχείο της υπηρεσίας και πάντα σε ικανό χώρο και αξιοπρεπή όπως αρμόζει σε Υπηρεσίες Δόμησης. Μάλιστα κατόπιν αυτού ανωτέρω είχαμε ευχαριστήσει και δημοσίως τον κ.Μπέλτσο και εσάς με Δελτίο Τύπου προς τα ΜΜΕ (αρ.πρωτ.ΤΕΕ 9/26.10.2016).

Ο πιθανός σχεδιασμός που ίσως οραματίζεστε για την αναβάθμιση μιας περιοχής του Πύργου μέσω της μεταφοράς Υπηρεσιών του Δήμου (Τεχνική Υπηρεσία και Πολεοδομία) είναι σεβαστός. Μεταφέροντας όμως το σύνολο μίας υπηρεσίας και όχι κατακερματίζοντάς την.

Σήμερα, και προ της οριστικής εφαρμογής της απόφασής σας, απευθύνουμε αγωνιώδη παράκληση να ακούσετε τα επιχειρήματά μας, να συλλογιστείτε τα προβλήματα που πρόκειται να δημιουργηθούν και όλοι μαζί να αναζητήσουμε μία λύση η οποία να εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου αλλά και την καλύτερη λειτουργία των Υπηρεσιών για το συμφέρον του πολίτη του Πύργου. Ως Τεχνικό Επιμελητήριο σας βεβαιώνουμε ότι είμαστε κάθε στιγμή στη διάθεσή σας για οποιοδήποτε ζήτημα χρειαστείτε τη συμβολή μας, προσδοκώντας σε μία ειλικρινή και αποδοτική συνεργασία.”

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Search in posts
Search in pages

ΤΟ ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ

image description
Proini_04-12-2017_olga:Layout 1.qxd
ydrotherm-ad2
ellinika-petrelaia-ad2
agro-stathmos-georgika-farmaka-viologika skeuasmata-ad
anthoulis-xaralampos-courier-ad1
iliagora-epimelitirio-ad2
althea-apartments-ad5
image description

ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ

Πρωινή Πρωτοσέλιδα Εφημερίδων