FOLLOW US: facebook twitter

Επίσημη έναρξη για την τέταρτη αξιολόγηση

Ημερομηνία: 22-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Οικονομία

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53168″ img_size=”full”][vc_column_text]Με τις συζητήσεις ανάμεσα στους εκπροσώπους της ελληνικής κυβέρνησης και των τεχνικών κλιμακίων των «θεσμών» ξεκινά επισήμως σήμερα (Πέμπτη) η τέταρτη αξιολόγηση.

Στην κορυφή της ατζέντας των συζητήσεων για τα προαπαιτούμενα της δ’ αξιολόγησης βρίσκονται οι ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί: ένα ζήτημα που αποτέλεσε το πρόσχημα (κι όχι την αιτία) για να μπει φρένο στην εκταμίευση της δόσης των 5,7 δισ. ευρώ στο τελευταίο Eurogroup, όπως ανέφεραν αξιωματούχοι που βρίσκονται κοντά στις διαπραγματεύσεις.

Όπως τόνισαν, ο πραγματικός λόγος είναι οι πολιτικές εξελίξεις στη Γερμανία, όπου στις 4 Μαρτίου θα κριθεί αν θα υπάρξει συγκυβέρνηση SPD-CDU.

Σε κάθε περίπτωση, ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, διαβεβαίωσε ότι τα δύο τελευταία προαπαιτούμενα (Ελληνικό και πλειστηριασμοί) αναμένεται να ολοκληρωθούν τις επόμενες ημέρες.

Όπως πρόσθεσε, η 4η αξιολόγηση της Ελλάδας, η ελάφρυνση του χρέους και η μετά το πρόγραμμα διάσωσης εποχή αποτελούν τα κομμάτια ενός παζλ που θα συμπληρωθεί μέχρι τη συνεδρίαση του Eurogroup τον Ιούνιο, πριν λήξει το μνημονιακό πρόγραμμα τον Αύγουστο.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Eurogroup, Μάριο Σεντένο, υπενθύμισε την Τετάρτη ότι το Eurogroup έχει συμφωνήσει στην ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης με τον πλέον ομαλό τρόπο.

H Ελλάδα έχει εκπληρώσει σχεδόν όλα τα προαπαιτούμενα, είπε και πρόσθεσε ότι η γενική αξιολόγηση είναι θετική.

Εξήγησε, δε, ότι μόλις ικανοποιηθούν και τα τελευταία προαπαιτούμενα ο ΕSM θα προχωρήσει στην επόμενη εκταμίευση, μέρος της οποίας θα πάει στη δημιουργία ταμειακού αποθέματος που θα χρειαστεί η Ελλάδα μετά το πρόγραμμα.

«Αν συνεχιστούν οι σημερινές πολιτικές, η Ελλάδα βρίσκεται στον σωστό δρόμο για να εξέλθει από το πρόγραμμα τον Αύγουστο», τόνισε ο πρόεδρος του Eurogroup.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot