FOLLOW US: facebook twitter

Επέτειος και υποχρεώσεις

Ημερομηνία: 08-03-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”38893″ img_size=”full”][vc_column_text]Η Παγκόσμια ημέρα της γυναίκας ορίστηκε το 1977 με απόφαση του Οργανισμού του Ηνωμένων Εθνών, αφιερωμένη στα δικαιώματα της γυναίκας και στη Διεθνη Ειρήνη.

Ιστορικά η απόφαση αυτή στηρίχθηκε στην ανάμνηση της εξέγερσης διαμαρτυρίας στη Νέα Υόρκη,το 1857 από εργάτριες της Κλωστουφαντουργίας της Νέας Υόρκης, ζητώντας καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Η πρώτη παγκόσμια ημέρα γυναίκας εορτάστηκε το 1909 από Σοσιαλιστικό Κόμμα των ΗΠΑ και αργότερα από τη Διεθνή Σοσιαλιστική.

Στις μέρες μας έχει κατακτηθεί η ισονομία και ισοτιμία των γυναικών   και κυρίως στο Δυτικο Κόσμο. Δυστυχώς υπάρχουν ακόμα πολλές φιλοσοφικές και θρησκευτικές πεποιθήσεις που αντιμετωπίζουν απαίτηση της γυναίκας ιδιαίτερα στον Ανατολικό κόσμο.

Στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει τεράστια βήματα πρόοδου,όσον αφορά τα δικαιώματα των γυναικών, το οικογενειακό δίκαιο, την εκπαίδευση ,το εργατικό δίκαιο.

Σήμερα που το κοινωνικό Κράτος υποχωρεί ,η εργασία έχει μετατραπεί σε αποκλειστικά οικονομικό μέγεθος, οι συντηρητικές απόψεις επιστρέφουν ,οι γυναίκες βρίσκονται πάλι σε δύσκολη θέση ως εργαζόμενες, ως μητέρες ,ως πολίτες.

Μόνο η συλλογικότητα ,η πολιτικοποίηση ,η συνεχής επιμόρφωση,η εκπαίδευση μπορούν να περιορίσουν και να εξαφανίσουν τις έμφυλες διακρίσεις που παρατηρούνται στα κείμενα των νόμων αλλά και στις συμπεριφορές δημόσιων κρατικών λειτουργών, προϊσταμένων εργασίας αλλά και απλών πολιτών.

Η επέτειος της ημέρας της γυναίκας δεν εξαντλείται στο επιβεβλημένο τριαντάφυλλό και στην πιθανή έξοδο για καφέ αλλά υπενθυμίζει τις ευθύνες της κοινωνίας των πολιτών .Να μην στέκεται παρατηρητής και κριτής των φαινομένων αλλά οφείλει να συμμετέχει και να παρεμβαίνει με προτάσεις και πρωτοβουλίες.

Αντωνακόπουλος Παναγιώτης

Επικεφαλής  Παράταξη «ΑΝΑΣΑ»

Καρδιολόγος[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot