FOLLOW US: facebook twitter

Εορτάστηκε η μνήμη της Αγίας Σοφίας στην Ανδραβίδα

Ημερομηνία: 19-09-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”71334″ img_size=”full”][vc_column_text]Στην Ανδραβίδα, με το ένδοξο μεσαιωνικό παρελθόν και τα ερείπια του Γοτθικού Ναού της Αγίας Σοφίας, κτίσμα που ιδρύθηκε το πρώτο μισό του 13ου αιώνα, από το μοναχικό τάγμα των Δομινικανών, εορτάστηκε ευλαβικά καθώς επίσης και με κάθε επισημότητα η ιερή και σεβάσμια μνήμη της Αγίας Σοφίας και των τριών μαρτύρων θυγατέρων αυτής, Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, οι οποίες συγκαταλέγονται μεταξύ των αρχαιότερων μαρτύρων της Ορθοδόξου Xριστιανικής Πίστεώς μας, αφού προσέφεραν την ζωή τους, ως «λογική λατρεία» στον Ιησού Χριστό, κατά τα χρόνια που Αυτοκράτορας στην Ρώμη ήταν ο Αδριανός (117-138) μ.Χ.

Οι Λατρευτικές εκδηλώσεις τελέσθηκαν ως είθισται εις τον περικαλλή Μητροπολιτικό Ιερό Ναό των Αγίων Ενδόξων Βασιλέων και Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης. Την παραμονή της εορτής κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό  Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ωλένης κ.κ. Αθανάσιος, πλαισιούμενος από πολυμελή χορεία Ιερέων της Αρχιερατικής Επιτροπείας Λεχαινών. Μετά το τέλος του Εσπερινού, ακολούθησε η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος, με την συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ανδραβίδος-Κυλλήνης, καθώς επίσης με την παρουσία των τοπικών αρχών και πλήθους κόσμου. Την κυρία ημέρα της εορτής την Αρχιερατική Πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ.κ. Γερμανός, ορθοτομώντας και τον Θείον Λόγον, συνεπικουρούμενος από τους οικείους Ιερείς.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το διήμερο των Θρησκευτικών εκδηλώσεων, φιλέορτοι Χριστιανοί του Δήμου Ανδραβίδος-Κυλλήνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής, τίμησαν με την ευλαβική και πληθωρική παρουσία τους, την Αγία Σοφία!

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot