FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσιακό το νέο σιντριβάνι στην κεντρική πλατεία Πύργου

Ημερομηνία: 26-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”67028″ img_size=”full”][vc_column_text]Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες εγκατάστασης του νέου σιντριβανιού στην κεντρική πλατεία του Πύργου και από χθες το πρωί βρίσκεται σε λειτουργία. Την Τρίτη το βράδυ έγινε και η τελική δοκιμή του φωτισμού που πραγματικά είναι εντυπωσιακός και εξέπληξε τον κόσμο που καθόταν στα γύρω καφέ όταν άναψε ξαφνικά και άρχισε να ξεπηδά το νερό στο σιντριβάνι.

Το έργο αναμόρφωσης του συντριβανιού, όπως είχε δηλώσει ο μηχανικός του δήμου  Άρης Φιλιππόπουλος κόστισε 45.000 ευρώ και κατασκευάστηκε με σύγχρονα υλικά. Η διάταξη που έχει το τελικό αποτέλεσμα είναι ημισφαιρική με ακροφύσια ανοξείδωτα, ενώ περιμετρικά τοποθετήθηκαν πίδακες νερού.

Η διαμόρφωση του συμπληρώθηκε με εναλλασσόμενο φωτισμό και το αποτέλεσμα είναι υψηλής αισθητικής. Ας ελπίσουμε μόνο να περιφρουρηθεί και από το δήμο και από τους ίδιους του πολίτες το νέο σιντριβάνι και να μην καταλήξει όπως παλιότερα, ως … πισίνα κολυμβητηρίου για τους μικρούς ρομά τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού ή ακόμα χειρότερο βρώμικο και… κάδος απορριμμάτων από τους διερχόμενους!

Έτσι, η κεντρική πλατεία Πύργου με τις παρεμβάσεις που γίνονται σε διάφορα σημεία της, μετά την παιδική χαρά στο Επαρχείο, τον εκσυγχρονισμό του σιντριβανιού αλλά και τον φωτισμένο το βράδυ και ανακαινισμένο μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Νικολάου, αποκτά πλέον  μια διαφορετική όψη, ενώ έπεται το έργο ανάπλασης του Επαρχείου και του Μνημείου Ηρώων που θα ολοκληρώσει την παρέμβαση στο κέντρο της πόλης.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

epixeiriseismprosta leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot