FOLLOW US: facebook twitter

Εντυπωσίασε το ξύλινο ιστιοφόρο Galileo στο Κατάκολο

Ημερομηνία: 30-03-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Lifestyle, Mega Post 2, Νέα

xylino-istioforo-galileo-sto-katakolo\

Μια ξεχωριστή άφιξη είχε προχθές το απόγευμα το Κατάκολο. Το ξύλινο ιστιοφόρο Galileo με καπετάνιο τον Στάθη Υφαντή, κατέπλευσε στο επίνειο του Πύργου για μια διανυκτέρευση πριν συνεχίσει το ταξίδι του για την Πάτρα. Το μίνι αυτό κρουαζιερόπλοιο κάνει ταξίδια για 49 επιβάτες κυρίως στις Κυκλάδες, αλλά και στην αρχή και το τέλος της σεζόν πραγματοποιεί το γύρο της Πελοποννήσου.

xylino-istioforo-galileo-kapetanios-yfantis-stathis

«Είναι ένα επαγγελματικό τουριστικό πλοίο, ένα μίνι κρουαζιερόπλοιο με το οποίο κάνουμε κρουαζιέρες, με χωρητικότητα 49 ατόμων. Στην αρχή και στο τέλος της σεζόν κάνουμε τον γύρο της Πελοποννήσου και η κανονική μας κρουαζιέρα κατά την διάρκεια της καλοκαιρινής σεζόν είναι στις Κυκλάδες. Ερχόμαστε κάθε χρόνο στο Κατάκολο ενώ σε αυτό το ταξίδι πήγαμε Γύθειο, Ναύπλιο, Μονεμβάσια, Πύλο και έχουμε ακόμα. Συνήθως σε αυτή την κρουαζιέρα έχουμε Βόρειο-Ευρωπαίους τουρίστες και Αμερικάνους και για πρώτη φορά φέτος για την πρώτη κρουαζιέρα οι μισοί είναι Ρώσοι. Και αυτό είναι μια ένδειξη για το τι θα γίνει το καλοκαίρι» εξήγησε ο καπετάνιος του πλοίου.

 Όπως ανέφερε, στους επιβάτες του, αρέσει πολύ η Αρχαία Ολυμπία και για τον λόγο ερχόμαστε στο Κατάκολο, αλλά τους αρέσει γενικότερα και ολόκληρη η περιοχή της Πελοποννήσου και ακούγεται πως θα υπάρξει αύξηση στο Ιόνιο και στο γιώτινγκ και στην κρουαζιέρα».

Εξηγώντας τις διαφορές αυτού του τύπου κρουαζιέρας επισήμανε πως «…η διαφορά που υπάρχει στα μικρά κρουαζιερόπλοια σε σχέση με τα μεγάλα είναι ότι είμαστε μια οικογένειά με τους επιβάτες, καθώς είναι λίγα τα άτομα που ταξιδεύουν ενώ στα μεγάλα είναι κάτι αχανές, δεν ξέρεις ποιος είναι δίπλα σου και όπως λέει και η παροιμία μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες»…

Να σημειώσουμε πως ο Στάθης είναι γιος του προέδρου του τοπικού παραρτήματος της Ένωσης Αποστράτων Αξιωματικών ν. Ηλείας Ζώη Υφαντή.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot