FOLLOW US: facebook twitter

Εμμ. Καραλής: «Το είχα πει πως θέλω μετάλλιο στο Παρίσι»

Ημερομηνία: 07-08-2024 | Συντάκτης:
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ / ΠΑΡΙΣΙ 2024 / 10η ΗΜΕΡΑ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

O Εμμανουήλ Καραλής έκανε εξαιρετικό αγώνα στον τελικό του επί κοντώ και πέτυχε αυτό που από την αρχή είχε θέσει ως στόχο: να κατακτήσει ένα μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού.

«Τώρα που ηρέμησα λίγο σκέφτομαι ό,τι έχω περάσει ως αθλητής και ως άνθρωπος. Την κατάθλιψη, τον ρατσισμό και όλες τις δυσκολίες και μπορώ να πω πως όλα αυτά με έκαναν αυτό που είμαι σήμερα: ένας δυνατός άνθρωπος ένας τρίτος ολυμπιονίκης», ήταν οι πρώτες δηλώσεις του αθλητή στην κάμερα της ΕΡΤ.

«Αυτό που θέλω να πω στα νέα παιδιά είναι να πιστεύουν στα όνειρα τους. Δύσκολος ο δρόμος προς την επίτευξη των στόχων. Πρέπει να έχεις επιμονή και υπομονή και πίστη στον εαυτό σου. Μόνο τότε πετυχαίνεις αυτά που θέλεις”.

Αναφορικά με τον αγώνα είπε: «Θέλω να ευχαριστιέμαι τον αγώνα, θέλω να μπαίνω με την καρδιά και την ψυχή μου. Το είχα πει και στην οικογένειά μου, πως θέλω να φύγω από το Παρίσι με ένα μετάλλιο. Οπότε όταν πιστεύεις εσύ και οι δικοί σου άνθρωπο σε σένα, μπορείς να πετύχεις. Η απόφαση να αφήσω το 5,95μ. ήταν δική μου, καθώς ήθελα να προσπαθήσω να πηδήσω τα 6,00 μέτρα. Όταν μου είπαν ότι είμαι τρίτος, συγκινήθηκα έβαλα τα κλάματα και έχασα λίγο την αυτοσυγκέντρωση μου.
Θέλω να βλέπω τα 6,00μ., καθώς είναι ένα ύψος που είναι στο στόχαστρο μου στα άμεσα πλάνα μου και των προπονητών μου. Τα δουλεύω και πιστεύω θα έρθουν σύντομα. Αν πηδήσεις τα 6,00μ. μπαίνεις στο κλειστό κλαμπ των κορυφαίων του αγωνίσματος. Είναι κάτι ιστορικό και ανεπανάληπτο. Θεωρώ πως είναι θέμα χρόνου, ενέργειας και συνθηκών για να τα πετύχω στους επόμενους αγώνες. Ευχαριστώ τον κόσμο, η αγάπη που έχω λάβει δεν υπάρχει. Ευχαριστούμε για τη στήριξη, το να έρθει ένας αθλητής σε Ολυμπιακούς αγώνες, είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο και είναι σημαντικό να έχει τη στήριξη του κόσμου».

Φωτο: segas.gr-ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot