FOLLOW US: facebook twitter

Ελπίδες για άμεση λύση στο αντλιοστάσιο των Μακρισίων: Επίσκεψη αντιπροσωπίας και Εισαγγελία, Αντιπεριφερειάρχη-Πρόεδρο ΓΟΕΒ

Ημερομηνία: 23-02-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”53258″ img_size=”full”][vc_column_text]Την Εισαγγελία Ηλείας, τον αντιπεριφερειάρχη του νομού και τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ, επισκέφθηκαν χθες ο πρόεδρος και καλλιεργητές των Μακρισίων, προκειμένου να πιέσουν για την επαναλειτουργία του αντλιοστασίου δίπλα στο φράγμα του Αλφειού. Το κέρδος από τις χθεσινές τους επισκέψεις ήταν να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για την επισκευή της μιας αντλίας και η μεταφορά της δεύτερης στην Αιτωλοακαρνανία για επισκευή εκεί. Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΓΟΕΒ Αλφειού – Πηνειού Νίκος Φάμελος σήμερα θα επιχειρήσουν τεχνικοί την άμεση επισκευή της πρώτης αντλίας, που θα μπορέσει να «ανακουφίσει» την περιοχή από τις πλημμύρες.

Νωρίς το πρωί η αντιπροσωπία από τα Μακρίσια επισκέφθηκε στην Εισαγγελία Ηλείας, όπου ζητήθηκε να κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών, στην περίπτωση που δεν επισκευαστεί άμεσα η μια από τις δύο αντλίες. Στη συνέχεια είχαν συνάντηση με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας και τέλος με τον πρόεδρο του ΓΟΕΒ.

Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος μετά τη συνάντηση που είχε με τους φορείς και τους καλλιεργητές από τα Μακρίσια, τόνισε πως υπάρχει ο φόβος του χειμώνα ακόμα, μιας και είναι απρόβλεπτος. Ωστόσο το πρόβλημα εστιάζεται όχι στο ποτάμι, που δεν παρουσιάζει υψηλή στάθμη, αλλά στις ανενεργές αντλίες του αντλιοστασίου αποστράγγισης. «Ο ΓΟΕΒ μας ενημέρωσε ότι δεν διέθετε τα χρήματα, για αυτό και θα το αναλάβουμε εμείς με μια προγραμματική σύμβαση και θα διαθέσουμε τα χρήματα ως περιφέρεια και να γίνει γρήγορα η αποκατάσταση.

Έχει ήδη κληθεί ειδικός μηχανικός που θα επισκευάσει τη μία αντλία επιτόπου και θα μεταφέρει αυτή που έχει το μεγαλύτερο πρόβλημα. Τον καλέσαμε για να μας δώσει κι ένα χρονοδιάγραμμα και μια πρώτη εκτίμηση για την αποκατάσταση. Παλεύουμε με τον χρόνο. Δεν μπορούν να μείνουν για μεγάλο χρονικό διάστημα οι καλλιέργειες κάτω από τα νερά» σχολίασε ο κ. Γεωργιόπουλος.

«Το έργο είναι παλιό, ο ΓΟΕΒ δεν έχει τα ανταποδοτικά που απαιτούνται κάθε φορά για τις επισκευές, με αποτέλεσμα κάθε χρόνο να ξεκινάμε με προβλήματα. Στα Μακρίσια χρειάζεται και μια μεγαλύτερη παρέμβαση. Θα κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν για να δώσουμε μια λύση το συντομότερο δυνατόν» επισήμανε ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακρισίων Παναγιώτης Γριβάκης, εξήγησε πως λόγω των πλημμυρών ζητήθηκε η συνάντηση αυτή με τον αντιπεριφερειάρχη και η συνδρομή της Περιφέρειας Δυτ. Ελλάδας. «Συζητήσαμε τι μπορεί να προσφέρει η ΠΔΕ παρότι δεν είναι στις αρμοδιότητές της, είναι πολύ θετική να βοηθήσει με τον οποιονδήποτε τρόπο. Έχει πλημμυρίσει ο κάμπος, μιλάμε για πάνω από 1000 στρέμματα με σιτηρά, αμπέλια και άλλες καλλιέργειες, καθώς και για ζημιές σε αγροτικό και ηλεκτρολογικό εξοπλισμό. Θεωρούμε ότι θα δοθεί άμεσα λύση, γιατί τα νερά δεν θα φύγουν, ούτε σε ένα μήνα. Ελπίζουμε ότι για μια βλάβη των 15.000 ευρώ θα δοθεί άμεσα λύση, γιατί η αγροτική περιοχή των Μακρισίων αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα» ανέφερε ο κ. Γριβάκης.

Το Σάββατο 24/2 ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μακρισίων Παναγιώτης Γριβάκης κάλεσε στις 7 το απόγευμα τους κατοίκους του χωριού σε γενική συνέλευση στο Κοινοτικό Κατάστημα προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των πλημμυρών στον κάμπο των Μακρισίων λόγω μη λειτουργίας του αντλιοστασίου.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot