ΕΛΜΕ Ηλείας: Για τη διαδικασία κρίσεων των διευθυντών
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”27819″ img_size=”full”][vc_column_text]Στην διαδικασία κρίσεων των Διευθυντών, αναφέρεται με ανακοίνωση του ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ηλείας Βασίλης Βασιλειάδης, μέλος του διευρυμένου συμβουλίου επιλογής διευθυντών.
«Ολοκληρώθηκε τέλος Ιουλίου η διαδικασία επιλογής των νέων διευθυντών από τα διευρυμένα συμβούλια επιλογής για την τριετία 2017-2020. Δυο χρόνια μόλις μετά το νόμο 4327 (Μπαλτά – Κουράκη), η κυβέρνηση κατέθεσε τον 4473/2017, επαναφέροντας στην ουσία όλο το αντιδραστικό νομοθετικό πλαίσιο που ισχύει εδώ και χρόνια . Η απόφαση του ΣτΕ διευκόλυνε την κυβέρνηση δίνοντάς της το απαραίτητο άλλοθι για συνεχίσει την αντιδραστική εκπαιδευτική πολιτική.
Τα όποια θετικά βήματα είχαν γίνει το 2015, (δυνατότητα δήλωσης μόνο 1 ή 2 σχολείων που απέκλειε τους «επαγγελματίες» διευθυντές, ψηφοφορία του συλλόγου διδασκόντων το αποτέλεσμα της οποίας έδινε ανάλογα μόρια σε κάθε υποψήφιο, κατάργηση της συνέντευξης ως μέσου προώθησης των εκάστοτε «ημετέρων»), εξαφανίστηκαν με τη δικαιολογία του ΣΤΕ, αλλά στην πραγματικότητα για να προωθήσουν την αξιολόγηση και το σχολείο της αγοράς που απαιτούν οι δανειστές. Ακόμα και ο αποκλεισμός των αναπληρωτών και ωρομισθίων συναδέλφων εξηγείται από το γεγονός ότι ο νόμος Βερναρδάκη για την αξιολόγηση στο Δημόσιο δεν αφορά τους συμβασιούχους, αλλά μόνο τους μόνιμους υπαλλήλους.
Απέναντι σε αυτή τη νέα ενορχηστρωμένη επιχείρηση επιβολής της αξιολόγησης που ξεκίνησε από την επιλογή των διευθυντών των σχολείων, η ΕΛΜΕ Ηλείας ζητά από το διευρυμένο ΠΥΣΔΕ να αναρτήσει άμεσα τα αναλυτικά αποτελέσματα της συνέντευξης, όπως έκανε και με την ανάρτηση των αναλυτικών στοιχείων των μορίων Α και Β.
Καλούμε όλους τους υποψηφίους διευθυντές να ζητήσουν τα δελτία αξιολόγησης από το ΠΥΣΔΕ και την απομαγνητοφωνημένη συνέντευξη, και να αποτανθούν στην ΕΛΜΕ για συνδικαλιστική συνδρομή στο αίτημά τους.
Αγωνιζόμαστε για την παιδαγωγική ελευθερία και τη δημοκρατία στο σχολείο με κυρίαρχο όργανο τον σύλλογο διδασκόντων. Καλούμε τους νέους διευθυντές να αρνηθούν το ρόλο για τον οποίο τους προετοιμάζει η κυβέρνηση, το ρόλο που περιγράφεται στον 3848/10. Θέλουμε να σταθούν δίπλα στους συλλόγους διδασκόντων στον αγώνα για ένα σχολείο δημόσιο, δωρεάν για όλα τα παιδιά, χωρίς κατηγοριοποιήσεις και ταξικούς φραγμούς, για ένα σχολείο που θα αγκαλιάζει τα παιδιά βοηθώντας τα να αναπτύξουν την προσωπικότητά τους, τις δυνατότητες και τις κλίσεις τους και όχι ένα σχολείο που θα οδηγεί τα παιδιά μας στις προαποφασισμένες θέσεις του κοινωνικού καταμερισμού».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]