Ελένη Σκάβδη: Η Ελένη της Θράκης, της Ικαρίας, της Αμαλιάδας…
[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”43413″ img_size=”full”][vc_column_text]Η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα παρουσίασε στο καφέ ΟΣΕ Λεχαινών το βιβλίο της Ελένης Σκάβδη «Εκείνη η πόλη»
Μια ζεστή βραδιά που ξεχείλισε από συναίσθημα και αγάπη
Με την παρουσίαση του μυθιστορήματος της δημοσιογράφου και συγγραφέως Ελένης Σκάβδη «Εκείνη η πόλη» που επανεκδόθηκε μετά από 30 χρόνια- κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1996 και αμέσως εξαντλήθηκε- η Πολιτιστική Ομάδα Φράγμα στο καφέ ΟΣΕ των Λεχαινών, ξεκίνησε την νέα σεζόν παρουσιάσεων και πνευματικών και καλλιτεχνικών της δράσεων το περασμένο Σάββατο. Μάλιστα η επανέκδοση αυτού του βιβλίου ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και για την ίδια την Ελένη Σκάβδη, καθώς έγινε σχεδόν εν αγνοία της συγγραφέως από τον «Παρατηρητή» Θράκης στην Κομοτηνή. Πλούσια κι ανήσυχη συγγραφική πένα η Ελένη, συμμετείχε σε πολλές εκδοτικές δραστηριότητες εφημερίδων, περιοδικών και εκδοτικών οίκων. Υπήρξε μέλος της Ένωσης Εκδοτών Ημερησίων Επαρχιακών Εφημερίδων και μέλος της Ένωσης Ιδιοκτητών Επαρχιακών Εφημερίδων.
Η εκδήλωση έγινε βράδυ Σαββάτου σε μια πολύ ζεστή και αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα, μεταξύ πολλών φίλων και ανθρώπων του πνεύματος και της τέχνης, όπου ειπώθηκαν όμορφα πράγματα. Ο Διονύσης Κράγκαρης αναφέρθηκε στην Ελένη Σκάβδη που αν και γεννημένη στην Αλεξανδρούπολη ζει και εργάζεται στην Αμαλιάδα από το 1997, στις δράσεις της, στο έργο της, στο πόσο γρήγορα η Ελένη – γεννημένη στην Ικαρία- ανάμεσα δηλαδή σε τρεις αγάπες και τρεις πατρίδες, Αλεξανδρούπολη, Ικαρία, Αμαλιάδα, εγκλιματίστηκε σε τούτον τον τόπο και έγινε και…Ηλεία! Για την Ελένη Σκάβδη και το συγγραφικό και δημοσιογραφικό της έργο, μίλησαν ακόμα ο Ανδρέας Φουσκαρίνης και ο Χρήστος Αντωνόπουλος, ο Τάκης Λαϊνάς, ο Χρήστος Ντάντος, και ο Ντίνος Συνίτος ενώ και η ίδια αναφέρθηκε στην ζωή της και την εδώ δράσης της, αλλά και στο βιβλίο της ‘Εκείνη η πόλη» που όπως είπε είναι ένα μυθιστόρημα αφιερωμένο στις γυναίκες της Θράκης, στη στάση της ζωής τους και τη θέση τους μέσα στον κόσμο, με στόχο να μη χαθούν κάποιες πολύτιμες ανθρώπινες διαδρομές.
Η δημοσιογράφος συγκινημένη ευχαρίστησε όλους όσους την περιέβαλλαν με την αγάπη της και τα όμορφα λόγια τους και τόνισε ότι δεν νοιώθει πώς είναι τόσο σπουδαία κι ακόμα αναφέρθηκε στο δέσιμο της με την Ηλεία και τους ανθρώπους της, ενώ έκανε και μια αναφορά στο fb και στον τρόπο που η ίδια το χρησιμοποιεί για να εκφράζεται, εκείνον της δημοσίευσης προσωπικών της κειμένων σε συμπυκνωμένο λόγο. Υπό αυτήν την έννοια το θεωρεί σπουδή για την ίδια.
Παράλληλα αναφέρθηκε και στην έκδοση της εφημερίδας «Το Ελεύθερο Βήμα» που με εκδότη τον σύζυγό της γιατρό Τάκη Χριστόπουλο και εκλεκτούς φίλους και επαγγελματίες δημοσιογράφους, η ίδια ήταν η ψυχή της εφημερίδας, έκαναν μια δυνατή συντακτική ομάδα που εκείνη την εποχή – από το 1998 έως το 2005- έφερε μια επανάσταση στα τοπικά δρώμενα της Ηλείας και της Αμαλιάδας. Είπε κι άλλα από καρδιάς για την Θράκη, την Αμαλιάδα, τους ανθρώπους των δύο πόλεων, δύο κόσμοι διαφορετικοί για το τέλος διάβασε δύο κείμενά της.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1509442698590-4c3edc06-f5fb-9″ include=”43414,43415,43416″][/vc_column][/vc_row]