FOLLOW US: facebook twitter

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πρώτο «πράσινο» οινοποιείο από μαθητές του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου

Ημερομηνία: 21-05-2017 | Συντάκτης:

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο Κτήμα Μπριντζίκη, πραγματοποιούν οι μαθητές της Β’ της Ε’ και της Στ’ του 5ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου στα πλαίσια του προγράμματος «το Αειφόρο Σχολείο μας» και  του ανοίγματος του σχολείου στην τοπική κοινωνία και την γνωριμία με καινοτόμες επιχειρήσεις της περιοχής.

Οι μαθητές εντυπωσιαστήκαν από τις εγκαταστάσεις και το τρόπο λειτουργίας του καθώς πρόκειται για το πρώτο πράσινο οινοποιείο στην Ελλάδα!. Το Κτήμα Μπριντζίκη βρίσκεται στο Λαντζόι και το οινοποιείο του ιδρύθηκε το 1994. Το όραμα είναι η δημιουργία μοναδικών οίνων στους οποίους να είναι ευδιάκριτα τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της περιοχής φημισμένη για την αμπελοκαλλιέργεια της.

Από  2012 το Κτήμα Μπριντζίκη χαρακτηρίζεται το πρώτο πράσινο οινοποιείο στην Ελλάδα. Για το χαρακτηρισμό αυτό συνέβαλαν η αξιοποίηση της γεωθερμικής ενέργειας, καθώς και η χρήση φωτοβολταϊκών συστημάτων. Η γεωθερμία καλύπτει τις ανάγκες ψύξης και θέρμανσης των δεξαμενών και των χώρων, ενώ η μονάδα των φωτοβολταϊκών εξασφαλίζει τις ανάγκες ρεύματος του οινοποιείου.

Με τον τρόπο αυτό το Κτήμα Μπριντζίκη καθορίζει την οικολογική και φιλική προς το περιβάλλον λειτουργία του, παράγοντας βιολογικούς οίνους που τείνουν να έχουν μηδενικό ενεργειακό αποτύπωμα.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot