FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Μπαξεβανάκης: «Δίκαιη κατανομή των πόρων του πρώην Ταμείου Μολυβιάτη στο νομό Ηλείας»

Ημερομηνία: 11-10-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

mpaxevanakis-erythros-stauros

Αναφορά προς το προεδρείο της Βουλής των Ελλήνων για τον Υπουργό Εσωτερικών από τον βουλευτή Ηλείας Δ. Μπαξεβανάκη

Ο βουλευτής Ηλείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης καταθέτει ως αναφορά το έγγραφο 28028/26-09-2016 της Τοπικής Κοινότητας Γουμέρου, του Δήμου Πύργου Ηλείας. Με το έγγραφο, που συνυπογράφουν και οι τοπικοί φορείς της περιοχής, εκφράζεται η έντονη δυσαρέσκεια για το γεγονός ότι, εν όψει της αξιοποίησης των πόρων του πρώην «Ταμείου Μολυβιάτη», δεν προτάθηκε κανένα έργο, από τον Δήμο Πύργου, για τα ορεινά χωριά της Ηλείας, του πρώην δήμου Ωλένης (Γούμερο, Μουζάκι, Καρυά, Κουτσοχέρα, Αγία Άννα, Πεύκη, Κλεινδιά), τα οποία είχαν καταστραφεί ολοσχερώς από τις πυρκαγιές του 2007.

Προκύπτει, λοιπόν, ότι οι εναπομείναντες πόροι του πρώην «Ταμείου Μολυβιάτη» δεν κατανέμονται δίκαια και κατευθύνονται σε ξένες προς τους πυρόπληκτους ανάγκες, αφού αγνοούνται οι περιοχές που κυρίως επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές.

Παραβιάζεται, επομένως, η βούληση όσων προσέφεραν τα χρήματα αυτά, που ήταν η στήριξη των πληγέντων από τις πυρκαγιές του 2007 και η αποκατάσταση των κατεστραμμένων υποδομών των πυρόπληκτων περιοχών.

Παρακαλούμε να εξαντλήσετε κάθε μέσο, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, προς τον Δήμο Πύργου και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, για την αποκατάσταση της δικαιοσύνης και να μας ενημερώσετε για τις ενέργειές σας.

Ο καταθέτων βουλευτής

Δημήτρης Μπαξεβανάκης


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος