FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Μπέλτσος: «Μια πετυχημένη συνταγή, δεν την αλλάζεις!»

Ημερομηνία: 14-12-2016 | Συντάκτης:

kadoi

Αντίθετος στην ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας ο αρμόδιος αντιδήμαρχος

Έκκληση στους δημότες να κρατήσουν τα σκουπίδια τους σπίτι μέχρι την Δευτέρα

«Όταν κάτι πάει καλά δεν το αλλάζεις» επισήμανε χθες ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Διονύσης Μπέλτσος, απαντώντας στο ερώτημα, σχετικά με την ανάθεση της αποκομιδής των απορριμμάτων σε ιδιώτες, εκφράζοντας ουσιαστικά με τη δήλωση του αυτή, την αντίθεση του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

«Έχω πει αρκετές φορές και θα το ξαναπώ και θα το λέω ακόμα κι αν φύγω από αυτή τη θέση ότι εγώ είμαι απόλυτα ικανοποιημένος και από το προσωπικό της καθαριότητας και από την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλουν. Θεωρώ ότι ο Πύργος είναι από τις πιο καθαρές πόλεις, όχι όσον αφορά τον οδοκαθαρισμό γιατί έχουμε μόνο έξι οδοκαθαρίστριες που κι αυτές δίνουν την μάχη τους… Είμαι περήφανος λοιπόν για την υπηρεσία Καθαριότητας και τον τρόπο που δουλεύουν οι εργαζόμενοι σε αυτήν. Ο Δήμαρχος έχει τη δική του άποψη αν και δεν είπε ότι προχωρούν στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής, αλλά ότι εξετάζουν το ενδεχόμενο. Αν θα γίνει μια μελέτη και προκύψει μείωση του κόστους, καλώς. Όσο γνωρίζω όμως, δεν υπάρχει κάποια μελέτη και η γνώμη μου είναι και την έχω πει και στο Δήμαρχο, ότι το προσωπικό της καθαριότητας και ο τρόπος που δουλεύουν είναι άξιος θαυμασμού».

mpeltsos2

Μάλιστα, ο κ. Μπέλτσος σχολίασε ότι μπορεί να υπάρχει ένα 3% του προσωπικού που «χαλαει την μαγιά» αλλά αυτό δε θα επιτρέψει να χαλάσει την εικόνα του υπόλοιπου 97% του προσωπικού! «Είναι κρίμα και άδικο για τα παιδιά αυτά, που έχουν δώσει όλο αυτό το διάστημα και εξακολουθούν να δίνουν, τεράστια μάχη.  Χίλιες φορές να απομονωθούν αυτοί που δεν συμμετέχουν και να επιβληθούν κυρώσεις παρά να μειώνουμε μια υπηρεσία 40 ατόμων που τρέχουν όλη τη μέρα και δίνουν τη ψυχή τους για να είναι καθαρά τα πάντα. Θεωρώ λοιπόν πως δεν υπάρχει πρόβλημα στην αποκομιδή και δεν έχει δοθεί δικαίωμα. Όταν κάτι πάει καλά δε το αλλάζεις. Εγώ ως αντιδήμαρχος Καθαριότητας δεν έχω κανένα παράπονο και ότι τους έχω ζητήσει στα πλαίσια της νομιμότητας το έχουν κάνει. Δε ξέρω λοιπόν για ποιο λόγο να αλλάξει αυτό. Η ιδιωτική καθαριότητα έχει δοκιμαστεί και σε άλλους δήμους αλλά αν έχει πετύχει ή όχι δε το γνωρίζω. Μια συνταγή όμως που είναι πετυχημένη και που «ρολάρει» χωρίς πρόβλημα, δεν την αλλάζεις».

Όσον αφορά τα απορριμματοφόρα, τόνισε ότι ναι μεν ο στόλος είναι παλιός, αλλά δεν είναι δυνατόν από τη μια μέρα στην άλλη να γίνουν όλα…

Προσωρινή διακοπή αποκομιδής

Ο κ. Μπέλτσος στη διάρκεια της χθεσινής του συνέντευξης τύπου, απεύθυνε έκκληση στους δημότες, να κρατήσουν τις σακούλες των σκουπιδιών στο σπίτι τους, από την Πέμπτη μέχρι και τη Δευτέρα καθώς η Μονάδα της Τριανταφυλλιάς θα χρειαστεί να κλείσει λόγω εργασιών.

«Ενημερωθήκαμε από τον ΦΟΣΔΑ ότι προχωράμε από την προσωρινή ενδιάμεση λύση, στην ενδιάμεση. Δηλαδή, θα εγκατασταθεί ο μόνιμος εξοπλισμός της κινητής μονάδας μηχανικής ανακύκλωσης και κομποστοποιήσης του Νομού που σημαίνει ότι η Μονάδα στην Τριανταφυλλιά θα κλείσει για τέσσερις ημέρες. Αυτό ισχύει για όλους τους Δήμους του Νομού. Εμείς λοιπόν, οργανωθήκαμε ως υπηρεσίας και έχουμε μαζέψει τον μεγαλύτερο όγκο των σκουπιδιών από το Δήμο. Ζητάω την κατανόηση του κόσμου για τέσσερις ημέρες ώστε να μην δημιουργηθούν μεγάλες εστίες απορριμμάτων. Δεν είναι κάτι δύσκολο είναι για να προφυλάξουμε την πόλη και να κρατήσουμε την καθαριότητα σε ένα επίπεδο. Έχουμε έξι απορριμματοφόρα θα προσπαθήσουμε να κάνουμε μια αυτοδιαχείριση των απορριμμάτων με τα οχήματα που έχουμε αυτές τις ημέρες για να μην δημιουργηθούν μικρές εστίες. Αλλά η πρόληψη είναι το πιο σημαντικό οπότε θεωρώ ότι για τέσσερις ημέρες μπορεί ο κόσμος να κρατήσει τα απορρίμματα στην οικία τους. Περνάμε στην ενδιάμεση λύση και πλέον το πρόβλημα των απορριμμάτων έχει πάρει το δρόμο του. Για δύο χρόνια θα λειτουργεί η μονάδα μηχανικής διαλογής και μετά θα προχωρήσουμε στην κατασκευή του εργοστασίου».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot