FOLLOW US: facebook twitter

Δ. Μπέλτσος: Αγροτική και αστική οδοποιία οι πρώτοι στόχοι

Ημερομηνία: 10-05-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Κοινωνία, Νέα

Τα σχέδια του, για τις άμεσες παρεμβάσεις και τα έργα που θα υλοποιηθούν το επόμενο διάστημα στο Δήμο Πύργου, μετά την ανάληψη των καθηκόντων και της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών, ανέλυσε με χθεσινή του συνέντευξη ο αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος.

Αρχικά όπως είπε, θα ασχοληθούν με τις μικρολεπτομέρειες που θα βελτιώσουν την καθημερινότητα των πολιτών, όπως αποκατάσταση πεζοδρομίων και επούλωση λακκουβών ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα ξεκινήσουν έργα αγροτικής και αστικής οδοποιίας, για τα οποία ήδη συντάσσονται μελέτες από τους μηχανικούς του δήμου.

Μάλιστα ανέφερε ότι την Παρασκευή θα έχει συνάντηση με το Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Υποδομών κ. Δέδε με στόχο να εξασφαλίσει κάποιες χρηματοδοτήσεις για την εκτέλεση έργων στο πλαίσιο της στήριξης του δήμου που επλήγει πριν μήνες από τη θεομηνία.

«Είναι γεγονός ότι υπάρχουν αρκετά προβλήματα τεχνικά στο δήμο μας που έχουν σχέση με την αγροτική και αστική οδοποιία, με διάφορα άλλα ζητήματα της καθημερινότητας που τρέχουν. Οι δυνατότητες της Τεχνικής Υπηρεσίας δεν είναι μεγάλες και τη δεδομένη στιγμή δεν μπορούμε να κάνουμε μόνοι μας μεγάλα έργα.

Άρα αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να συμβάλουμε όσο μπορούμε στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών. Στα πλαίσια αυτά, ήδη έχει αναλάβει μηχανικός την καταγραφή των ζημιών σε πεζοδρόμια, λακκούβες αστικής οδοποιίας ενώ θα ζητηθεί και από τους προέδρους των τοπικών διαμερισμάτων να κάνουν το ίδιο ώστε να αξιολογήσουμε τα προβλήματα και να επέμβουμε άμεσα σύμφωνα με τις δυνατότητες μας» επισήμανε ο κ. Μπέλτσος και πρόσθεσε ότι αναδείχθηκε ανάδοχος για τις εργασίες επούλωσης των λακκουβών στον Πύργο μετά το διαγωνισμό που ξεκίνησε με πρόβλεψη του προκατόχου του Α. Σκαρτσιάρη και σε 15 ημέρες θα ξεκινήσει η εργολαβία.

Επίσης τόνισε ότι θα ασχοληθούν και με τα «μικροπράγματα» όπως το πεζοδρόμιο στον Άγιο Διονύσιο όπου χρόνια τώρα, ο ευκάλυπτος έχει σπάσει όλα τα πλακάκια δημιουργώντας κίνδυνο ατυχήματος για τους διερχόμενους.

Μηχανήματα έργου σε κάθε Δ.Ε.

Παράλληλα, ο κ. Μπέλτσος, τόνισε ότι θα αναρτάται καθημερινά πρόγραμμα των μηχανημάτων έργου που θα «δουλεύουν» (από ένα) σε κάθε δημοτική ενότητα και στον Πύργο ώστε να παρεμβαίνουν και να επιλύουν άμεσα τα προβλήματα που θα επισημαίνουν οι πρόεδροι των περιοχών.

Έργα οδοποιίας

Ακολούθως, τόνισε ότι ήδη δυο υπάλληλοι του δήμου συντάσσουν μελέτες για την αγροτική οδοποιία στις δημοτικές ενότητες προκειμένου να προχωρήσουν στην εκτέλεση των έργων είτε μέσω χρηματοδοτικού προγράμματος είτε με έσοδα του δήμου. «Επίσης, αντίστοιχη μελέτη θα εκπονηθεί και για την αστική οδοποιία της πόλης. Αυτές τις μελέτες θα κοιτάξουμε να τις έχουμε έτοιμες μέχρι τα τέλη Ιουνίου ώστε να διεκδικήσουμε κάποια χρηματοδότηση από τα προγράμματα που υπάρχουν και αν δε τα καταφέρουμε να τα εκτελέσουμε με ιδία μέσα.

Σε μια Τεχνική Υπηρεσία το πιο σημαντικό είναι να υπάρχουν μελέτες. Έτσι, το επόμενο διάστημα σε συνεννόηση με τους αντιδημάρχους θα προσπαθήσουμε να υλοποιήσουμε μια μελέτη για το αποχετευτικό στο Λάπατο και αυτό είναι ένα πάρα πολύ σημαντικό ζήτημα το οποίο θα το υλοποιήσουμε άμεσα».


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot