FOLLOW US: facebook twitter

Δύο υπέροχες μελωδικές χορωδιακές βραδιές: Εντυπωσίασε και φέτος το 3ο Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας στο θέατρο Δρούβα με την συμμετοχή 8 χορωδιών

Ημερομηνία: 12-07-2018 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”65734″ img_size=”full”][vc_column_text]Δύο υπέροχες μελωδικές βραδιές στο πευκόφυτο θέατρο  δάσους Δρούβα, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν όλοι όσοι βρέθηκαν στο 3ο  Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας το περασμένο Σαββατοκύριακο. Το Φεστιβάλ διοργάνωσε  για μια ακόμα χρονιά η Μικτή χορωδία Πύργου με συνδιοργανωτές την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας και το Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας.

Στο 3Ο Χορωδιακό Φεστιβάλ συμμετείχαν πέρα από την δική μας Μικτή Χορωδία Πύργου, άλλες 7 ακόμα  φημισμένες χορωδίες από διάφορα μέρη της Ελλάδας και για πρώτη φορά χορωδία από την Ιταλία. Η Μικτή χορωδία Ιτέας»Θάμυρις», η Μικτή Χορωδία «Αρμονία» Αταλάντης, η Δημοτική Χορωδία Κέρκυρας «Δημόδοκος» η χορωδία Διμηνιού «Αναγέννηση»,  η χορωδία Φιλαρμονία Ξυλοκάσροου, η Μικτή χορωδία «Πανόραμα» Δήμου Πυλαίας Χορτιάτη και η Chorale Nouvelle Harmonie de Saint Pierre από  την  Αόστα της Ιταλίας.  Το πρόγραμμα  παρουσίασε η Γκόλφυ Γαβριλιάδη και άρχισε με τη Μικτή Χορωδία Πύργου και έκλεισε με την  Ιταλική Χορωδία (NouvelleHarmonydeSaintPierre(Aosta).

Μάλιστα η φημισμένη Ιταλική χορωδία της Αόστα “New Harmony»  που τραγούδησε και τα δύο βράδια υπό την Δ/νση του μαέστρου Marco Benech  που έπαιξε και πιάνο, ερμήνευσε πολύ  ωραία τραγούδια που δημιούργησαν μεγάλο κέφι στον κόσμο, μεταξύ των οποίων το “”Αλληλούια”” Λεονάρντο Κοέν  και το HYMNE A L’AMOUR¨που είχε τραγουδήσει η θρυλική Εντίφ Πιάφ.

Η Μικτή Χορωδία Πύργου ωστόσο ήταν εκείνη που ως οικοδεσπότης άνοιξε το Χορωδιακό Φεστιβάλ, με μια εξαιρετική εμφάνιση, υπό την διεύθυνση του μαέστρου Θοδωρή Παναγόπουλου, το τραγούδι «Χόρεψαν τα άσπρα πουλιά» του Σταύρου Ξαρχάκου, το γνωστό κι αγαπημένο κομμάτι του Ηλία Ανδριόπουλου που ήταν και παρών, «Μην κλαίς» και τρία ακόμα κομμάτια και έκλεισε την εμφάνισή της με «Το άσπρο Περιστέρι» των Ν. Γκάτσου και Μ. Χατζιδάκι.

Ο μαέστρος και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ ,Θοδωρής Παναγόπουλος  μίλησε για την πορεία της χορωδίας από την ίδρυσή της το 2000 σαν Δημοτική μέχρι σήμερα, που είναι σωματείο αυτοδιοικούμενο μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα τονίζοντας ότι όλα αυτά τα χρόνια  πολλοί πέρασαν από την Χορωδία και πολλοί έφυγαν αλλά και κάποιοι άλλοι έχουν παραμείνει από τότε και ευχαρίστησε όλους τους χορωδούς που πήραν μέρος στο φετινό φεστιβάλ (Ανδρικοπούλου Αλεξάνδρα, Αντωνοπούλου Μαρία,Γεωργακοπούλου Πόπη, Γεωργοπούλου Μαρία, Δημακοπούλου Αναστασία, Θεοχάρη Ιωάννα, Καράγιωργα Γιώτα, Καφουσοπούλου Φωτεινή, Κλάδη Αγγελική, Κωνσταντινίδου Μίκα, Κωσταντοπούλου Ρούλη, Μισιχρόνη Ρίτα, Μιχαηλίδη Γωγώ, Νικολοπούλου Μάρθα, Ρήγα Καίτη, Σταλιά Χριστίνα,Τζουανοπούλου Ιωάννα, Δανιηλίδη Αίντα, Δημοπούλου Ιωάννα, Καρβέλα Σωτηρία, Καστάνη  Βασιλική, Λιάγκουρα Μαίρη Μικελοπούλου Ασημίνα , Μπάστα Ξένη, Νέλου Σταυρούλα, Ξένου Άννα Πετροπούλου Νάνσυ, Προκοπίου Χριστίνα, Ρουμπίνη Ελισάβετ, Τζιαντζή Φωτεινή, Ανδρικοπούλου Αθανασία, Γρηγορόπουλο Αντώνη, Δημακόπουλο Κώστα, Λαμπρόπουλο  Νίκο, Μπεντενίτη Νίκο, Μπιμπίτα  Αθανασία, Ντεμαρίνι Ρονάλδο, Ραμαροσόν Ζερμαίν, Σιάννη Νίκο, Χριστοδουλόπουλο  Δημήτρη, Γαβριλιάδη Γιώργο, Δανιηλίδη Αλέκο, Λεμπέση Κωνσταντίνο, Μαλλιόπουλο Παύλο, Μαλλιόπουλο Γιάννη, Μαρίτσα Πανο, Μιχαηλίδη Γιώργο, Μπακόπουλο Γιώργο, Παπαθεοδώρου Φώτη, Σαρταμπάκο  Ιωάννη)

Τιμήθηκαν τα παλιά μέλη της χορωδίας

Έξι από αυτούς ο Μαρίτσας Πάνος , ο  Μιχαηλίδης Γιώργος, η Μιχαηλίδη Γωγώ, ο Γρηγορόπουλος Αντώνης, η   Ξένου Άννα και η  Καρβέλα Σωτηρία, ιδρυτικά μέλη της χορωδίας   τιμήθηκαν από τον μαέστρο  για την συνεχή παρουσία τους στη χορωδία από το 2000 μέχρι σήμερα και ο κ. Παναγόπουλος τους παρέδωσε ένα μικρό αναμνηστικό.

Όλες οι χορωδίες  που φιλοξενήθηκαν  επισκέφτηκαν το  Αρχαιολογικό Μουσείο  και τον  Αρχαιολογικό  Χώρο  στην Ολυμπία, ενώ η Χορωδία Θεσσαλονίκης  η οποία παρέμεινε 5 μέρες στην Ηλεία επισκέφτηκε και το αρχαιολογικό μουσείο του Πύργου  και τον ιερό ναό του Αγίου Νικολάου  την Κυριακή μετά τη  θεία λειτουργία και έψαλλαν  «Τη  Υπερμάχω» ενώ ξεναγήθηκαν και στο ναό του Επικούρειου Απόλλωνα.   Όλοι οι χορωδοί που συμμετείχαν  στο φεστιβάλ ευχαρίστησαν  τους διοργανωτές για τη ζεστή  φιλοξενία και έφυγαν από την Ηλεία  γεμάτοι μελωδικούς ήχους και μαγευτικές  εικόνες.

Την εκδήλωση του 3ου Διεθνούς Χορωδιακού Φεστιβάλ Αρχαίας Ολυμπίας,  τίμησαν μεταξύ άλλων με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης, κ.Γιώργος  Γεωργιόπουλος , ο αναπληρωτής περιφερειάρχης σε θέματα πολιτισμού αθλητισμού και εθελοντισμού κ. Δμήτρης Κωσταριάς ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Γιώργος Δεββές,  ο Ηλείος  συνθέτης κ Ηλίας Ανδριόπουλος, ο γραμματέας της Στέγης Χορωδιών και πρόεδρος του Ελληνικού Ωδείου Πύργου κ. Γιώργος Γεωργόπουλος, ο αντιδήμαρχος Πύργου κ. Σωτήρης Γεωργόπουλος και οι οποίοι παρέδωσαν τιμητικές πλακέτες στις χορωδίες που συμμετείχαν στο φεστιβάλ.[/vc_column_text][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1531328986286-c8a1cc13-5333-8″ include=”65735,65736,65737″][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

leventis

opap
300x600
olympia

Screenshot