Δυναμικό «παρών» πεζοπόρων από την Ηλεία: Με 3.500 συμμετέχοντες στο 37ο Πανελλήνιο πέρασμα του Βουραϊκού
Και η ομάδα του Ελληνικού Ορειβατικού Συνδέσμου Φολόης- Αρχαίας Ολυμπίας στο 37ο πέρασμα του Βουραίκού
Περισσότεροι από 3.500 χιλιάδες ορειβάτες και πεζοπόροι όλων των ηλικιών , δύο δίδυμες αδελφούλες οι μικρότερες και ένας 83χρονος ο μεγαλύτερος, συμμετείχαν την Κυριακή 14 Μαΐου, στο 37ο Πανελλήνιο πέρασμα, του Βουραϊκού. Από την Ηλεία, την Πάτρα, το Αίγιο, την Αργολίδα, τη Ζάκυνθο, την Αθήνα και αλλού, επέλεξαν για ακόμα μία φορά να περπατήσουν σε έναν δύσκολο αλλά πανέμορφο δρόμο, γεμάτο μαγικές εικόνες, χρώματα και αρώματα της φύσης.
Μεγάλη ήταν και η συμμετοχή πεζοπόρων από την Ηλεία, όπου μεταξύ άλλων συμμετείχαν η Ομάδα Τέχνης και Πολιτισμού heteronymous από την Γαστούνη, ο Ελληνικός Ορειβατικός Σύνδεσμος Φολόης- Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και μέλη των ορειβατικών συλλόγων Πύργου και Αμαλιάδας.
Ταξιδιωτικά γραφεία μεμονωμένες ομάδες παρέες, οικογένειες, ξεκινώντας από τη Ζαχλωρού με ενδιάμεσο σταθμό τα Νιάματα είχαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς τοπίο αλλά και να γευτούν τοπικά παραδοσιακά εδέσματα.
Δυναμικό «παρών» και από την ομάδα των heteronymous Γαστούνης στο πέρασμα του Βουραϊκού
Οι φωτογραφικές μηχανές και οι selfie «πήραν φωτιά»… όλοι θέλησαν να απαθανατίσουν, τα κατόρθωμά τους και φυσικά την ομορφιά του τοπίου. Σημαντική ήταν η συμβολή της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης που έσπευσε να κάνει ασφαλέστερη τη διαδρομή των συμμετεχόντων, ας μην ξεχνάμε πως πέρσι σ΄ αυτή τη διοργάνωση, ένα 14χρονο παιδί έχασε τη ζωή του όταν περνούσε από γέφυρα και διέφυγε της προσοχής των γονέων του.
Η κατάβαση στο φαράγγι γίνεται από τις γραμμές του Οδοντωτού ξεκινώντας από τα Καλάβρυτα και με τελικό προορισμό το Διακοπτό συνολικής απόστασης 22 χλμ. Ωστόσο οι περισσότερες ομάδες – όπως και αυτές της Ηλείας- ξεκίνησαν με αφετηρία την Κάτω Ζαχλωρού, στην οποία έφτασαν οδικώς ή με τον Οδοντωτό και περπάτησαν μόνο τα 10 χλμ μέχρι τη στάση Νιάματα.
Η διαδρομή από Κάτω Ζαχλωρού μέχρι τα Νιάματα ήταν κυριολεκτικά πάνω στις ράγες, μέσα στο φαράγγι, με το ποτάμι να ακολουθεί τους πεζοπόρους από κάτω και τα πλατάνια να στέκονται πολύ επιβλητικά γύρω τους, λόγω του ποταμιού που βοηθάει στην πλούσια βλάστηση της περιοχής. Η πεζοπορία σε αυτή την φυσική ομορφιά εναλλασσόταν με κομμάτια που αποτελούνταν από στοές, σπήλαια και γέφυρες συνθέτοντας ένα πολύ όμορφο κάδρο.
Την διοργάνωση της κατάβασης του Βουραϊκού είχε όπως πάντα ο Σύλλογος Ορειβασίας – Χιονοδρομίας – Αναρρίχησης Προστασίας Περιβάλλοντος Καλαβρύτων με τη συμμετοχή των Δήμων Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, της Ελληνικής Εταιρίας Διάσωσης και το ΕΣΥ.
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_media_grid grid_id=”vc_gid:1495247262054-1656c020-cf0c-4″ include=”27330,27331,27332,27333,27334,27335,27336,27337,27338″][/vc_column][/vc_row]