FOLLOW US: facebook twitter

Δράσεις Lets Do It Greece στο δήμο Ήλιδας: Η Κουρούτα καθάρισε…

Ημερομηνία: 03-04-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Έκτακτο, Κοινωνία, Νέα

Και ο δήμος Ήλιδας συμμετείχε ενεργά στη δράση Lets do it Greece που οργάνωσε η Περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας. Συνολικά έξι δράσεις πραγματοποιήθηκαν στο δήμο με κυρίαρχες αυτές στην παραλία της Κουρούτας και το δημοτικό στάδιο Αμαλιάδας, αλλά επίσης με δράσεις στο 2ο και το 4ο δημοτικό σχολείο της πόλης, το νηπιαγωγείο Σαβαλίων που συνεργάστηκε με το νηπιαγωγείο Λουσικών και επίσης στον Ι.Ν. Αγ. Ανδρέα Δαφνιώτισσας.


Στην Κουρούτα, μετά το Κατάκολο, παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας, με τον αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον βοηθό Περιφερειάρχη Δημήτρη Κωσταριά, το δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλο και τον διευθυντή της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας Παναγιώτη Ζεύλα.
Στη δράση καθαρισμού της παραλίας συμμετείχαν ο δήμος, οι μαθητές, οι δάσκαλοι και οι γονείς του 5ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας.
Όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Ήλιδας Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, «… και φέτος με την εθελοντική αυτή δράση, ο εθελοντισμός έχει μπει σε πρώτο πλάνο στον δήμο μας, ενθαρρύνουμε τέτοιες δράσεις, το 5ο Δημοτικό Σχολείο, άλλα δημοτικά σχολεία μέσα στην πόλη, σύλλογοι εξωραΐζουν και καλλωπίζουν την πόλη, εδώ στην παραλία είδατε τα παιδάκια που ήρθαν να μαζέψουν τα σκουπίδια. Δεν είναι ότι θα καθαρίσουν τα παιδάκια την παραλία, αλλά ότι μαθαίνουν από μικρά στον εθελοντισμό. Και με την παρουσία του Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη, του Υπεύθυνου Εθελοντικών Δράσεων της Περιφέρειας θέλαμε να επιβραβεύσουμε το σχολείο αυτό, να δείξουμε ότι και εμείς ενδιαφερόμαστε και προωθούμε τέτοιες δράσεις. Δεν μπορούμε να τα περιμένουμε όλα από το Κράτος, από την Πολιτεία, από τον Δήμο. Πρέπει να κάνουμε και εμείς κάτι. Έχουμε 20 συλλόγους και σωματεία στην πόλη μας. Αν υιοθετούσαμε ο καθένας μια πλατεία, ένα πάρκο, έναν δρόμο, να ασχολείται μια φορά την εβδομάδα η πόλη μας θα ήταν τέλεια. Ας μας γίνει παράδειγμα αυτό και ας το υιοθετήσουμε έστω και τώρα» επισήμανε ο κ. Χριστοδουλόπουλος.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot