FOLLOW US: facebook twitter

Διήμερο με υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς: Καμπανάκι από Γεωργιόπουλο για το «καυτό» Σαββατοκύριακο

Ημερομηνία: 26-08-2017 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”13114″ img_size=”full”][vc_column_text]Ένα αρκετά «καυτό» διήμερο ακολουθεί καθώς η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ανεβάσει το επίπεδο του κινδύνου πυρκαγιάς για την Ηλεία στο «4», δηλαδή πολύ υψηλό. Ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας Γιώργος Γεωργιόπουλος με δηλώσεις του ζήτησε από τους πολίτες του νομού να είναι πολύ προσεκτικοί, οι αρμόδιες υπηρεσίες να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα. Ο κ. Γεωργιόπουλος επισήμανε πως για πρώτη φορά μετά το 2007, φέτος στην Ηλεία απειλήθηκαν οικισμοί από πυρκαγιές, κάηκαν μεγάλες εκτάσεις και προκλήθηκαν αρκετές ζημιές.

Όπως γίνει γνωστό η κυκλοφορία στα δάση και γενικότερα σε περιοχές επικίνδυνες απαγορεύεται μετά την δύση του ηλίου, ενώ όπως είπε ο κ. Γεωργιόπουλος οι τοπικές ομάδες πυρασφάλειας των δήμων, θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και να περιπολούν. Οι μελισσοκόμοι, οι κτηνοτρόφοι και οι γεωργοί που κάνουν δουλειά έξω στην ύπαιθρο θα πρέπει να αποφύγουν με κάθε τρόπο την χρήση πυρός. Οι πολίτες γενικότερα θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα και σε επιφυλακή για κάθε τι το οποίο ύποπτο βλέπουν και δεν θα πρέπει να διστάζουν να το καταγελούν στις αρχές.

«Πολλές πυρκαγιές δημιουργούνται εξ αμελείας, ωστόσο η αμέλεια αυτή καταντά να είναι εγκληματική. Δεν σημαίνει ότι επειδή γνωρίζουμε τον τόπο ή ασχολούμαστε πολλά χρόνια με τις αγροτικές ή κτηνοτροφικές δουλειές, ότι είμαστε απολύτως εξασφαλισμένοι και δεν πρόκειται να μας ξεφύγει ποτέ η παραμικρή πυρκαγιά που βάζουμε για λόγους καθαρισμού ή άλλου. Έτσι κάπως προκύπτουν οι πυρκαγιές και κάπως έτσι εγκληματούμε εις βάρος του περιβάλλοντος, αλλά και των περιουσιών των συμπολιτών μας και καμία φορά και εις βάρος της ζωής συμπολιτών μας.

Οι ανακριτικές αρχές το τελευταίο διάστημα εξονυχιστικά διερευνούν υποθέσεις οι οποίες θα πρέπει να διερευνηθούν και να ξέρει κάθε ένας επίδοξος ότι παρακολουθείται και ελέγχεται. Ελπίζω μέσα σε αυτό το διήμερο και το επόμενο διάστημα θα πρέπει να αποφύγουμε κάθε τι που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την Ηλεία, την περιοχή μας, το δάσος, τις περιουσίες μας» δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας επανέλαβε πως οι οικονομικές δυνατότητες της Περιφερειακής Ενότητας είναι εξαντλημένες και για το λόγο αυτό ζητήθηκε έκτακτη χρηματοδότηση για την κάλυψη των αναγκών. «Έχουμε ενημερώσει όλους τους συνεργαζόμενους με εμάς ιδιοκτήτες χωματουργικών μηχανημάτων και υδροφόρων ότι το διήμερο θα πρέπει να είναι σε ετοιμότητα σε όλη την Ηλεία, με τα τηλέφωνα ανοιχτά προκειμένου να έχουν την ευχέρεια όταν ζητηθεί από την Πυροσβεστική, είτε η μεταφορά νερού, είτε η άμεση παρέμβαση όποιου χωματουργικού μηχανήματος να έχουν την δυνατότητα να μεταφερθούν εκεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Είναι ενημερωμένοι μετά από δική μου εντολή, μέσω της Πολιτικής Προστασίας, όλοι οι συνεργαζόμενοι με εμάς ιδιοκτήτες μηχανημάτων. Να είναι σε ετοιμότητα και όλοι όσοι μπορεί να μην είχαμε συνεργασία μέχρι και σήμερα, αφού μπορεί η συνεργασία να ξεκινήσει εκείνη τη στιγμή. Τα μηχανήματα κάνουν πολύ σπουδαία δουλειά και η άμεση παρέμβαση τους μπορεί να φέρει αποτελέσματα» τόνισε.

Ακόμα επισήμανε πως θα πρέπει και τα εναέρια μέσα να είναι διαθέσιμα και αξιόμαχα ώστε να παρέμβουν όταν ζητηθεί, σχολιάζοντας πως στην πρόσφατη φωτιά στα Διάσελλα, βοήθησαν σημαντικά στο να ελεγχθεί γρήγορα η φωτιά και να μην υπάρξει επέκταση σε άλλα σημεία.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot