FOLLOW US: facebook twitter

Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου: Ένα καλοκαίρι γεμάτο δράση!

Ημερομηνία: 26-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Mega Post 2, Νέα, Πολιτισμός

vivliothiki-lixi

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις στη Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου

– 443 παιδιά συμμετείχαν σε 32 εκδηλώσεις στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας

Ένα υπέροχο καλοκαίρι, γεμάτο δράσεις, δημιουργία και δεκάδες εκδηλώσεις, ολοκληρώθηκε για την Δημόσια Βιβλιοθήκη Πύργου που συμμετείχε στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016.

vivliothiki-lixi2

Με μια ξεχωριστή γιορτή που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στο χώρο της Βιβλιοθήκης, τιμήθηκαν οι εθελοντές που στήριξαν την όμορφη αυτή προσπάθεια ενώ παρουσιάστηκαν και οι 32 δράσεις που σχεδιάστηκαν και υλοποιήθηκαν και στις οποίες συμμετείχαν… 443 παιδιά, ηλικίας από 5 έως 15 ετών!

vivliothiki-lixi4

Σε όλα τα όμορφα που συνέβησαν το φετινό καλοκαίρι, αναφέρθηκε στο σύντομο χαιρετισμό της η Διευθύντρια της Κεντρικής Βιβλιοθήκης Πύργου κ. Φανή Καραχάλιου ενώ η  εκπαιδευτικός MEd – PhD κ. Νίκη Κατσιάπη, παρουσίασε τις δραστηριότητες που έγιναν.

Το σχεδιασμό και την υλοποίηση των εκδηλώσεων ανέλαβαν οι εθελοντές, εκπαιδευτικοί στην πλειονότητα και εξειδικευμένοι επαγγελματίες, οι οποίοι με πολύ ζήλο και μεράκι θυσίασαν ένα μέρος από τις διακοπές τους για να προσφέρουν στα παιδιά του τόπου μας.

vivliothiki-lixi3

Νηπιοβρεφοκόμοι, εξειδικευμένοι επαγγελματίες, εκπαιδευτικοί, Ψυχολόγοι στην εκπαίδευση, Εκπαιδευτικοί κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου Master, Εκπαιδευτικοί κάτοχοι Διδακτορικού Τίτλου, Σχολικοί Σύμβουλοι και Εκπαιδευτικοί Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πραγματοποίησαν εργαστήρια αφήγησης, δημιουργικής γραφής, γνωριμίας με τους ήχους, κατασκευών προσχολικής ηλικίας, εικαστικών, μουσικής, κινηματογράφου, διακοσμητικών κατασκευών, μυθολογίας, τοπικής ιστορίας, συναισθημάτων, καλλιέργειας της ενσυναίσθησης, παραδοσιακών παιχνιδιών, παιχνιδιών προσχολικής ηλικίας, παραδοσιακού χορού, γνωριμίας με τον κόσμο, φιλοσοφίας, πειραμάτων και μουσικοκινητικής.

vivliothiki-lixi1

Πολλές από τις εκδηλώσεις, καλύφθηκαν από τα τοπικά ΜΜΕ, δόθηκαν τηλεοπτικές συνεντεύξεις εκ των οποίων, μια σε κανάλι πανελλαδικής εμβέλειας. Μάλιστα, τρείς από τις εκδηλώσεις θα παρουσιαστούν σε Παιδαγωγικό Συνέδριο και δύο θα δημοσιευτούν σε επιστημονικό περιοδικό.

Τελειώνοντας η εκδήλωση, πήρε το λόγο ο κ. Ζαχαρίας Μαντάς δημοσιογράφος της ΕΡΤ και μέλος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης, ο οποίος απένειμε στους εθελοντές τις βεβαιώσεις συμμετοχής και αναμνηστικά δώρα.

Σημειώνεται ότι η Βιβλιοθήκη του Πύργου, ήταν ανάμεσα στις 151 βιβλιοθήκες που συμμετείχαν στην ΚΕ που οργάνωσε η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος