FOLLOW US: facebook twitter

Δήμος Πύργου: 400.000. ευρώ για ασφαλτοστρώσεις

Ημερομηνία: 03-04-2018 | Συντάκτης:

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”56780″ img_size=”full”][vc_column_text]Ένα σημαντικό έργο, αυτό της «Ανακατασκευής του δικτύου αστικής οδοποιίας αρμοδιότητας Δήμου Πύργου» προϋπολογισμού 400.000 ευρώ, παρουσιάστηκε χθες στο Δήμαρχο Γαβρίλη Λιατσή, από τους Μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας Άγγελο Τσίκα και Χαράλαμπο Δημητρακόπουλο.

Οι δυο μηχανικοί, παρουσίασαν τις θέσεις παρέμβασης του έργου που περιλαμβάνουν ασφαλτόστρωση οδών εντός της πόλεως του Πύργου και ειδικότερα επισκευή και αποκατάσταση των ασφαλτικών οδοστρωμάτων, οδών που θα έχει ως αποτέλεσμα την ποιοτική αναβάθμιση της κυκλοφοριακής ροής των οχημάτων και την μείωση των προβλημάτων της καθημερινότητας στους δημότες. Πρόκειται για ένα έργο προϋπολογισμού 400 χιλιάδων ευρώ με πηγή χρηματοδότησης το Υπουργείο Εσωτερικών, που είχε «τρέξει» ο πρώην αντιδήμαρχος Διονύσης Μπέλτσος και για το οποίο, όπως τονίστηκε, η Τεχνική Υπηρεσία θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να δημοπρατηθεί άμεσα (αρχές Μαΐου).

Τα έργα, αναμένεται να ξεκινήσουν στα τέλη Ιουλίου και θα εκτελεστούν βάση της μελέτης, σε οδούς κάθετους του κόμβου της Αγίου Γεωργίου, στη Γορτυνίας και Κιλκίς, Μπελούση, Αγησιλάου και Γορτυνίας, Μαθιού και Κοραή, Αγίας Κυριακής, Ρήγα Φεραίου, Φωκίωνος, Καραϊσκάκη, Ιφίτου, Ερυθρού Σταυρού, Μαγνησίας, Τ. Πετροπούλου, Έλληνος Στρατιώτου, Αγ. Δημητρίου, Ιατρίδου, κόμβο Ολυμπιονικών και στο τμήμα που έχει σχέση με Ρήγα Φεραίου, Γορτυνίας με συμβολή οδού Πλάτωνος επί της πλατείας Κύπρου κ.α.

«Το μεγαλύτερο έργο…»

Ο κ. Λιατσής, χαρακτήρισε την μελέτη πολύ καλή καθώς καλύπτει βασικές ανάγκες της πόλης, υπενθυμίζοντας πως το κονδύλι των 400 χιλ. ευρώ είχε αναζητηθεί από τον πρώην αντιδήμαρχο Διονύση Μπέλτσο και η μελέτη είχε ξεκινήσει μετά τη δική του επιτυχία. «Πιστεύουμε ότι αρχές Μαΐου θα είμαστε έτοιμοι για την δημοπράτηση. Πρόκειται για έργο που δεν έχει τεχνικές δυσκολίες και θα προκαλέσει εργολαβικό ενδιαφέρον άρα πρόβλεψη μας είναι ότι δε θα έχουμε αναβολές και εμπόδια. Είναι ένα έργο που θα αναγνωρίσει όλος ο κόσμος ότι είναι άκρως αναγκαίο για την πόλη.

Ουσιαστικά όμως θα είμαστε έτοιμοι, στο τέλος Ιουλίου για να ξεκινήσει εργολαβία. Θεωρώ ότι θα είναι το μεγαλύτερο έργο που έχει γίνει τα τελευταία 10 χρόνια στην πόλη από πλευράς οδοποιίας, και η Τεχνική Υπηρεσία κουράστηκε για να το παρουσιάσει, και μάλιστα αν μείνει κάτι που είναι εκτός μελέτης, θα το καλύψουμε με άλλο κονδύλι. Όλος ο προγραμματισμός και η αθόρυβη δουλεία που κάναμε φαίνεται πλέον καθημερινά και καλύπτει και τον πιο δύσπιστο ότι έγινε με επιμέλεια και ζήλο» είπε ο κ. Λιατσής και κατέληξε επισημαίνοντας πως υπάρχει ξεχωριστή μελέτη 250 χιλ. ευρώ για τα τοπικά διαμερίσματα.

«Κλείνει μεγάλη πληγή της πόλης»

«Οι δρόμοι του Πύργου έχουν δεχτεί μεγάλο κυκλοφοριακό φορτίο από τη συνεχή χρήση και απαιτείται συντήρηση, σε μερικούς ανακατασκευή- επισκευή και με αυτό το έργο προσπαθούμε να βελτιώσουμε την αστική οδοποιία και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, τόνισε ο κ. Τσίκας ενώ ο κ. Δημητρακόπουλος προσθεσε πως οι οδοί επιλέχθηκαν με βάση την κρισιμότητα τους, το φορτίο, την παλαιότητα και πόσο χαλασμένοι είναι σε σχέση με κάποιους άλλους. «Αυτό δεν αποκλείει κάποιο άλλο δρόμο που έχει κάποια φθορά, θα προσπαθήσουμε στο μέτρο των δυνατοτήτων μας να επέμβουμε και σε περισσότερους από αυτούς τους δρόμους. Η ταλαιπωρία θα είναι προσωρινή αλλά το έργο θα είναι μόνιμο και ολοκληρώνοντας αυτό το έργο κλείνουμε μια μεγάλη πληγή της πόλης μας».[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot