FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Κουτσούκος: Άμεση εκτίμηση των ζημιών σε καλλιέργειες από τον καύσωνα

Ημερομηνία: 05-07-2017 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

[vc_row][vc_column][vc_single_image image=”744″ img_size=”full”][vc_column_text]Ερώτηση προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Βαγγέλη Αποστόλου, κατέθεσε ο βουλευτής Ηλείας του ΠΑΣΟΚ κ. Γιάννης Κουτσούκος με θέμα «Μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες του Ν. Ηλείας από τις υψηλές θερμοκρασίες και η ανάγκη  άμεσης εκτίμηση των ζημιών για την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών», τονίζοντας τα εξής:

«Οι υψηλές θερμοκρασίες που παρουσιάστηκαν στην Ηλεία το τριήμερο 30 Ιουνίου έως 2 Ιουλίου, όπου σε ορισμένες περιοχές ο υδράργυρος έφτασε τους 44 βαθμούς Κελσίου, προξένησαν μεγάλη καταστροφή σε πολλές αγροτικές καλλιέργειες.

Οι επιπτώσεις, ειδικά στα αμπέλια και τις σταφίδες, είναι καταστροφικές αν αναλογιστεί κανείς μάλιστα, ότι η περίοδος του τρύγου ξεκινάει σε λίγο καιρό και οι παραγωγοί βρίσκονται σε απόγνωση.

Σε περιοχές μάλιστα που η σταφιδοκαλλιέργεια έχει ήδη πληγεί, λόγω χαμηλής βλάστησης και ξήρανσης των κλιμάτων, η ζημιά είναι ολοκληρωτική.

Επειδή, οι αγρότες του Νομού Ηλείας βρέθηκαν αντιμέτωποι, όλο το προηγούμενο διάστημα, δυσμενών καιρικών φαινομένων, τώρα δε, υπέστησαν τις επιπτώσεις του καύσωνα που έπληξε την περιοχή, η έγκαιρη διενέργεια των εκτιμήσεων για την καταγραφή των ζημιών, κρίνεται απολύτως απαραίτητη, ώστε να προχωρήσει δίκαια και αποτελεσματικά η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων.

Ερωτάσθε κύριε  Υπουργέ:

Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση καταγραφή των ζημιών και την αποζημίωση των πληγέντων αγροτών;»[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot