FOLLOW US: facebook twitter

Γ. Αργυρόπουλος: «Αντί για φιέστες και πανηγύρια, άμεση αποκατάσταση των ζημιών»

Ημερομηνία: 07-09-2016 | Συντάκτης:
Κατηγορίες: Νέα, Πολιτική

arguropoulos-giannis

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΖΗΤΑ Ο Γ. ΑΡΓΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

«Οι πληγέντες αγρότες μας τώρα χρειάζονται τη στήριξη του δήμου»

Ο επικεφαλής της παράταξης «ΟΡΑΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ» Γιάννης Αργυρόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση με αφορμή τις μεγάλες καταστροφές που υπέστη ο δήμος Πύργου από την σφοδρή κακοκαιρία:

«Ο δήμος Πύργου για μια ακόμη φορά βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα και επλήγη ανεπανόρθωτα από τα ακραία και πρωτοφανή για την εποχή καιρικά φαινόμενα των δύο τελευταίων ημερών. Οι υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων στην Πολιτική Προστασία και τις άλλες αρμίδιες υπηρεσίες δεν στάθηκαν ικανές για να ισοσκελίσουν την ελλειψη προγραμματισμού και καλού συντονισμού από την πολιτική ηγεσία του δήμου.

Αντί αυτού με έκπληξη είδαμε το δήμαρχο να διοργανώνει συνέντευξη τύπου – φιέστα και να… πανηγυρίζει ότι όλα στο δήμο δούλεψαν ρολόι. Και όλα αυτά ενώ ήταν γνωστό από τις προβλέψεις της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας ότι η κακοκαιρία θα συνεχιζόταν με την ίδια ένταση για δεύτερη μέρα!

Τηνίδια ώρα εκατοντάδες συμπολίτες μας μετρούν τις πληγές που άφησε πίσω της η σφοδρή καταιγίδα. Σπίτια και καταστήματα πλημμύρισαν στις συνήθεις «ύποπτες» συνοικίες της πόλης. ¨Εργα υποδομής καταστράφησαν, ζώα πνίγηκαν, περιουσίες χάθηκαν.

 Κυρίως όμως υπέστησαν τεράστια καταστορφή οι αγρότες μας στις τοπικές κοινότητες και των τέσσερων πρώην καπιοδιστριακών δήμων Πύργου, Ωλένης, Ιάρδανου και Βώλακα. Ζημιές έως και 100% στα αλώνια με τη σταφίδα, στις ελιές και στα αμπέλια, σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των παραγωγών που είδαν μέσα σε 48 ώρες να «πνίγονται» οι κόποι μια χρονιάς!

Απευθυνόμαστε στον κ. Δήμαρχο, απαιτούμε την έκτακτη σύγκληση του Δημοτικού Συμβουλίου με σκοπό την ανάδειξη της μεγάλης καταστροφής που έχει υποστεί ο δήμος και οι συμπολίες μας και την απαίτηση από την πολιτεία για την άμεση αποκαταστασή των ζημιών, ό,τι δηλαδή έπραξαν ήδη άλλοι γειτονικοί μας δήμοι, όπως ο δήμος Καλαμάτας.»


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος