FOLLOW US: facebook twitter

«Βιωματικά μονοπάτια γνώσης»: Με επιτυχία το σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης στην Αρχ. Ολυμπία

Ημερομηνία: 09-05-2017 | Συντάκτης:

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το σεμινάριο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης με τίτλο: «Βιωματικά μονοπάτια γνώσης», που διοργάνωσε η Δ/νση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηλείας, το Σάββατο 6 Μαΐου στην Αρχαία Ολυμπία.

Στο σεμινάριο συμμετείχαν 30 εκπαιδευτικοί της Δ/νσης Π.Ε. Ηλείας και είχε στόχο να δώσει τα κατάλληλα εργαλεία στους εκπαιδευτικούς ώστε να σχεδιάσουν και να υλοποιήσουν  πώς να προσεγγίζουν Περιβαλλοντικά Μονοπάτια με τους μαθητές τους.

Υλοποιήθηκε μια σειρά εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων και ανάλογα περιβαλλοντικά παιχνίδια ευαισθητοποίησης, κατά τη διάρκεια μιας περιήγησης στο πράσινο της Αρχαίας Ολυμπίας, που συνδέει τον πολιτισμό, τη φύση και την υπεύθυνη περιβαλλοντική συμπεριφορά.

Μετά το βιωματικό μέρος ακολούθησε η θεωρητική προσέγγιση, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Δημαρχείου της Αρχαίας Ολυμπίας. Παρουσιάστηκαν προτάσεις για την οργάνωση ενός Περιβαλλοντικού Μονοπατιού και έγινε αξιολόγηση του σεμιναρίου καθώς και διερεύνηση των δυνατοτήτων για μελλοντικές δράσεις.

Εισηγητές του σεμιναρίου ήταν ο κ. Παναγιώτης Σταθόπουλος, Δάσκαλος, Maitre es sciences de l’ Education Bordeaux II, πρώην Υπεύθυνος του Κ.Π.Ε. Κρεστένων και  η κ. Ευγενία Ηλιοπούλου, Δασκάλα, Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων Π.Ε. Ηλείας.


Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Καιρός Πύργος

opap
300x600
olympia

Screenshot